Поділитись:

Громадська рада при ДФС на Волині діятиме ще рік

Понеділок, 25 березня 2019, 22:36

Відповідно до положення про Громадсько-консультативну раду платників податків при Головному управлінні ДФС у Волинській області,  термін її
повноважень становив два роки.

На засіданні консультативної ради 22 березня 2019 року ухвалено рішення про продовження терміну повноважень ще на один рік. Рішення про внесення відповідних змін до положення консультативно-дорадчого органу ухвалено одноголосно, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області. 

«Упродовж двох років діяльності нашої Громадсько-консультативної ради піднімалися та обговорювалися найактуальніші питання діяльності органів ДФС. Одним із критерієм ефективності діяльності громадських рад при ДФС та її територіальних органів є поінформованість власне про існування та діяльність такої ради серед платників податків та суб’єктів ЗЕД. Відповідно до масштабного дослідження, що проводилося в кінці 2018 року, «Спрощення процедур торгівлі в Україні» за результатами всеукраїнського опитування учасників зовнішньо-економічної діяльності саме наша Консультативна рада отримала найвищу оцінку», – звернув увагу учасників засідання голова Громадсько-консультативної ради Володимир Цибульський.

Зокрема, як свідчать матеріали дослідження, 54 % підприємств, представники яких взяли участь в опитуванні, поінформовані про існування громадської ради при територіальному органів ДФС в області, 52 % наших волинських суб’єктів знають про діяльність такої ради при ДФС. В обох випадках – це найвищі показники в Україні (друга у рейтингу Івано-Франківська область – 42 і 39 відсотків відповідно).

Отож, враховуючи таку позитивну оцінку, а також розпочату реорганізацію ДФС у Державну податкову службу та Державну митну службу, громадські активісти та представники бізнесу визнали доцільним продовжити повноваження консультативно-дорадчого органу.

«Таке рішення забезпечить конструктивний діалог громадськості з ДФС. Незалежно від перебігу процесу реорганізації, ми гарантуємо максимальне сприяння та увагу до питань, що підніматимуться громадськістю, платниками податків і потребуватимуть вирішення в межах нашої компетенції», – запевнила учасників засідання начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів