Поділитись:

Супрун хоче кримінальну відповідальность за продаж ліків без рецепту

Понеділок, 25 березня 2019, 04:25

Міністерство охорони здоров’я поставить питання щодо введення кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепту.

Відповідну заяву зробила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНІАН.

Очільниця МОЗ прокоментувала ситуацію, за якої сьогодні будь-хто може придбати в аптеці антибіотики "просто так".

"Проблема є, що в законі прописано, як аптека продає ліки без рецепту, навіть як це ліки, які вимагають рецепт, то їхній штраф є 120 гривень. Немає кримінальної ніякої відповідальності. Для них це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону", – зазначила Супрун.

"Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту", – підсумувала вона.

Супрун нагадала, що через неправильне масове використання антибіотиків протягом багатьох років зараз чимало хвороб вже не можуть лікуватись з їх допомогою, адже до ліків виникла резистентність.

"Ми минулого тижня на засіданні Кабміну прийняли нашу нову стратегію, щоб боротися саме із тим. І в тому є вимога підвищення кримінальності і штрафів на видання антибіотиків. І це не лише для людей, а це також стосується тварин. Також антибіотики часто використовують в сільському господарстві. І ми будемо це контролювати", – наголосила очільниця МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларація з лікарем: стало відомо, що чекає українців, які не уклали договір

Надрукувати
мітки:
коментарів