Поділитись:

Тарифи на газ для волинян невдовзі перерахують

Четвер, 05 травня 2016, 19:31
Тарифи на газ для волинян невдовзі перерахують

Підвищення ціни на газ не обійде споживачів стороною – прискореними темпами мають бути перераховані тарифи на газ.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу сьогодні, 5 травня, – пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, що з 1 травня уряд ввів єдину ціну на газ для населення, скасувавши пільгові категорії, і підвищив більш ніж удвічі вартість блакитного палива для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ). Тепер населення буде платити по 6 879 гривень за тисячу кубометрів газу незалежно від обсягів споживання або наявності лічильника.

Збільшивши вартість газу, Уряд одночасно зменшив субсидовану норму споживання газу, таким чином зменшивши розмір субсидій, на які можуть розраховувати домогосподарства, а також скасував нарахування пільг одержувачам житлових субсидій.

Як повідомив заступник голови ОДА Сергій Кошарук, на останній нараді в Мінрегіонбуді підняли питання перерахунку тарифів. Досі їх не перерахували через вихідні дні, але вже фахівці здійснюють відповідні обчислення.

Поки що ситуація з тарифами на газ та комунальні послуги неврегульована, тож необхідно здійснити перерахунок тарифів та пільг. Не виключено, що Кабмін може розробити порядок встановлення тарифів в автоматичному режимі, щойно змінюється ціна на газ, або ж віддати повноваження перерахунку тарифів містам обласного значення, щоб ті могли оперативно приймати рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів