Зірка "Гри Престолів" Емілія Кларк перенесла дві операції на мозку

Субота, 23 березня 2019, 01:24

Британська акторка, зірка серіалу "Гра престолів" Емілія Кларк вперше розповіла про проблеми зі здоров'ям.

Про це пише ТСН.

Знаменитість написала есе у газеті The New Yorker, у якому поділилася, що під час знімань у серіалі, перенесла дві серйозні операції на мозку. Вперше це сталося 2011 року. Тоді Емілії стало зле у спортзалі – вона відчула сильний головний біль і нудоту. МРТ виявило у зірки субарахноїдальний крововилив, аневризму, тип інсульту, що загрожує життю. 

"Пам'ятаю, мені сказали, що я повинна підписати дозвіл на операцію. Операція на мозку? Я була в середині свого дуже зайнятого життя – у мене не було часу на операцію на мозку! Але врешті-решт я заспокоїлася і підписала, а потім знепритомніла. Наступні три години хірурги займалися відновленням мого мозку. Це буде не остання і не найгірша операція. Мені було двадцять чотири роки", – вперше розповіла Кларк. 

За місяць Емілію Кларк виписали з лікарні, проте лікарі попередили знаменитість, що з іншого боку мозку у неї є ще одна аневризма. 2013 року хвороба прогресувала, тож знадобилася ще одна невідкладна операція. Цього разу артистці довелося розкрити череп.

"Мені обіцяли відносно просту операцію, легшу, ніж минулого разу. Я опинилася в шикарній окремій палаті Мангеттенської лікарні... Коли мене розбудили, я кричала від болю. Процедура провалилася. У мене була сильна кровотеча, і лікарі ясно дали зрозуміти, що мої шанси вижити дуже сумнівні. Цього разу вони повинні були отримати доступ до мого мозку старомодним способом – через череп", – поділилася акторка. 

Після всього перенесеного Емілія Кларк вирішила зайнятися благодійністю. Знаменитість допомагає людям, які відновлюються після черепно-мозкових травм і інсульту. 

Нагадаємо: в телесеріалі «Гра престолів» Емілія Кларк зіграла роль Дейнеріс Таргарієн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов перший офіційний трейлер "Гри Престолів" (відео)