Поділитись:

Забрати зайве: люди, дороги, смартфони

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 23 березня 2019, 07:40

Смартфони шкодять. Не тільки психічному здоров’ю, а й фізичному. Тільки за тиждень я бачила трьох людей, які якщо не вбилися б, то покалічилися точно, якби не було якби. 

Перший випадок. Хлопчина, вставивши обличчя в смартфон, а навушники – у вуха, впевнено і швидко прямував тротуаром. Люди його оминали, перешкод не було. Поки на горизонті не з’явився ще один такий самий. Було б лобове зіткнення, якби той другий врешті не підняв свою голову. 

Другий випадок. Дівчина переходила дорогу через пішохідний перехід, відписуючи смс-ку. Так, це пішохідний перехід. Але не можна забувати, що це й дорога! Є різні водії і різні обставини. А якби на виклик поспішала "швидка" чи поліція? На дорозі треба бути максимально уважними, а не розсіювати свою увагу по телефонах. 

Третій випадок. Міська дорога, смартфон – в одній руці, руль велосипеда – в іншій. Тут слова зайві. 

Мені здається, пора вже якось на законодавчому рівні прописати правила поводження зі смартфонами на вулицях. Або ж виокремити для них окремі доріжки, як-от для велосипедистів (що вже практикується у світі). Бо вже маємо стільки сумних історій, як людей, які задивилися на екрани своїх ґаджетів або заслухалися музикою в навушниках, збивали машини чи навіть поїзди.

Надрукувати
мітки:
коментарів