Поділитись:

В системі Android була уразливість

П'ятниця, 22 березня 2019, 21:03
В системі Android була уразливість

У браузері Google Chromium виявили ​​критична уразливість, за допомогою якої хакери можуть отримати повний доступ до особистих даних користувачів.

Про це інформує UBR. 

Співробітник компанії Positive Technologies знайшов цю уразливість ще в грудні 2018 і відразу ж повідомив про проблему розробникам Google, які виправили помилку тільки кілька тижнів тому.

У звіті компанії говориться, що проблема пов'язана з компонентом Android WebView, який використовується для відображення сторінок в Android-додатках. Як виявилося, вразливість була в Chromium і зачепила всі версії мобільної системи, починаючи від Android 4.4 і вище.

Через цю уразливість хакери могли заразити пристрої користувачів шкідливими програмами за допомогою служби Instant Apps. Дані програми отримують доступ до апаратного забезпечення смартфона і перехоплюють призначені для користувача дані.

Власники пристроїв на базі Android 7.0 і вище повинні були отримати оновлення браузера Google Chrome з відповідними виправленнями ще в січні, а користувачі попередніх версій Android довелося оновлювати WebView самостійно через сервіс Google Play.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів