Поділитись:

Tesla звинуватила екс-співробітників у шпигунстві

П'ятниця, 22 березня 2019, 05:26
Tesla звинуватила екс-співробітників у шпигунстві

Американська компанія Tesla Inc. подала в суд на колишніх співробітників за нібито незаконне привласнення комерційних секретів компанії.

Про це розповідає theБабель, посилаючись на The Verge.

У документі йдеться, що чотири колишніх співробітники – Скотт Тернер, Сідні Купер, Крістіан Демент і Крейг Еміг – викрали «службову інформацію і комерційну таємницю», яку згодом передали каліфорнійському стартапу Zoox, (розробляє автомобілі на самокеруванні).

Мова йде про конфіденційні документи, що стосуються складської логістики й управління складами. У Tesla стверджують, що комерційні секрети, які отримав Zoox від «шпигунів», дозволили йому «перестрибнути через десятиліття роботи, необхідні для запуску власних складських і логістичних операцій».

У Tesla також заявили, що один із екс-співробітників – Гуанчжи Цао – вкрав вихідний код, пов'язаний з функцією допомоги водієві автопілота компанії. У позові йдеться, що тільки Цао мав доступ до програмного коду, а відразу після звільнення з Tesla чоловік влаштувався на роботу в китайську Xiaopeng Motors, або XPeng, що виробляє електричні автомобілі, які описують як «клон Tesla».

У позові йдеться, що «шпигуни» завантажували секретні дані компанії на особисті облікові записи в iCloud і несанкціоновано входили у внутрішні мережі Tesla. У стартапі Zoox і компанії XPeng поки не коментують звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai замінить звичайний ключ додатком на телефоні

Надрукувати
мітки:
коментарів