Поділитись:

Який ще Мессі? Я ж Андрійко!

П'ятниця, 22 березня 2019, 07:40

Даніелла, Адель, Емануель, Рамон… Хоч застрель, не розумію, чим керуються батьки, називаючи своїх малюків такими іменами. Може, так звали героя з улюбленого серіалу? А може, на честь популярних артистів, спортсменів, політиків? Чи просто закортіло «випендритися»?

А про дітей вони взагалі подумали??? Дитячий садок і школа – місця, де малечі доведеться сповна відчути свою «особливість»! Адже якщо ти не такий, як всі, – готуйся до посиленої уваги.

Цікаво: батьків не бентежить, що маленька Аделька виросте і стане Петренко Аделлю Степанівною, а Сидорову Емануелю Тарасовичу буде трохи ніяково називати своє повне ім’я?

Пам’ятаю, у початковій школі у нас була вчителька, яку звали Ізабелла Львівна. Мало того, що половині класу було важко правильно вимовити її ім'я, то ще й, звісно, ми вигадали усілякі дражливі прізвиська: Ізя зі Львова, Дебела Львівна, Белка-дебелка…  

У давнину до вибору імені ставилися дуже відповідально, адже вважалося, що воно має свою енергетику і визначає долю людини. Часто дітей називали на честь предків, які досягли якихось вершин, аби й нащадки з цим іменем стали успішними людьми.

Тепер же все стало значно простіше.

Але мода – річ мінлива. Сьогодні в тренді «євроімена», завтра – стародавні (приміром, Ликерія чи Зореслав), післязавтра – якісь абревіатури та футуристичні віяння. А людині з цим іменем жити, чути його десятки разів на день, асоціювати себе з ним.

Але тішать дві речі: по-перше, адекватних батьків більше, по-друге, ім’я завжди можна змінити!

P.S. Дякую своїм батькам)))

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
06 лютого 2024
05 лютого 2024