Поділитись:

Що кажуть світові ЗМІ про Україну: огляд новин

Четвер, 21 березня 2019, 22:34

ІА «Конкурент» продовжує огляд найцікавіших новин про Україну в світових медіа. Детальніше – нижче.

Україна підтвердила, що не буде брати участь у цьогорічному Євробаченні після спірної контрактної незгоди з кандидатом, – інформує euronews.com

Європейський телерадіомовний союз, який організовує конкурс, «із сумом» підтвердив рішення України не брати участі в шоу у 2019 році.

«Будуть подальші дискусії між EBU та [українською телекомпанією] UA: PBC з цього питання, але ми сподіваємося, що побачимо учасників від України у 2020 році», – додають організатори.

Українська співачка Maruv повинна була представити свою країну на конкурсі 2019 року в Тель-Авіві після голосування в суботу, але відмовилася підписати контракт з UA: PBC.

Запропонований контракт включав обмеження на виступи у Росії.

Хоча співачка стверджувала, що готова скасувати свої виступи в Росії, вона наголосила, що підписання контракту зробило б її пропагандистом для київського уряду.

«Я громадянин України, сплачую податки і щиро люблю Україну. Але я не готова придумати гасла і перетворити свою участь у конкурсі на рекламну діяльність для наших політиків », – написала вона у Facebook.

«Я музикант, а не маріонетка для політичної арени», – додала вона.

З усім тим, менеджер Maruv і команда PR розповіли Euronews, що контрактні зобов'язання щодо Росії тут ні до чого. Скоріше, розбіжності стосувалися частин контракту, що стосуються витрат і дозволів брати участь в інтерв'ю та рекламних заходах.

Дешевий газ і мир: потенційні лідери України дають великі обіцянки, – повідомляє euronews.com

«Хочете стати дружиною президента? Ігор Шевченко шукає кохану», – кажуть плакати виборчої кампанії колишнього міністра екології та природних ресурсів України.

У чорній краватці з трояндою в руці Шевченко заохочує потенційних дружин зареєструватися на його сайті: вказати ім'я, прикріпити фотографію та посилання на свій обліковий запис в Instagram.

На цьому ж сайті міститься політична програма Шевченка.

Передвиборна кампанія в Україні в самому розпалі, і Шевченко є одним з 44 кандидатів на пост президента. Багато політиків, включаючи Шевченка, намагаються завоювати серця електорату через величезні дорожні щити і ще більші обіцянки. Окрім шлюбу, він обіцяє мир, стабільність, робочі місця, медичні реформи та зниження цін на газ.

Міністр оборони України має зустріч зі стратегічними радниками країн-членів НАТО

Міністр оборони України, Степан Полторак, зустрівся з групою стратегічних радників з країн-членів НАТО і подякував за допомогу в розбудові перспективної системи військового управління Збройних Сил України, – повідомляє інтернет-видання ukrinform.net

«Міністр оборони України, Степан Полторак, зустрівся з групою стратегічних радників з США, Канади, Великобританії, Литви, Польщі та Німеччини», – йдеться у звіті.

Міністр оборони заявив, що всі поради партнерів України будуть ретельно вивчені, а процес реформ буде розширено до визначених термінів.

«Усі ви приєдналися до реформи Збройних Сил України. Українські військові зробили багато за останні чотири роки, а саме – зупинили одну з найсильніших армій світу. Я вдячний за конструктивну та ефективну роботу; ви демонструєте єдність у намірах допомогти Збройним Силам стати сильнішими », – сказав Полторак.

Він ще раз підкреслив, що міністерство вдячне за допомогу, яку надає група стратегічних радників з країн-членів НАТО.

Один український солдат зазнав поранення на Донбасі, – інформує 112.international

19 березня російські окупанти сім разів атакували позиції українських сил.

За даними штабу Спільної операції, у більшості випадків бойовики використовували заборонену Мінськом зброю, зокрема міномети. 51 міна була випущена на та поблизу українських форпостів.

У Донецькій області російські військові обстріляли Маріїнку, використовуючи кулемети. У Луганській області противник обстріляв Кримське, Новолуханське і Новотошківське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземні медіа про Україну: огляд новин

Надрукувати
мітки:
коментарів