Поділитись:

"Брутальні" силовики без зброї і чотири плакати: розповіли правду про приїзд Порошенка на Волинь

Середа, 20 березня 2019, 12:00
«Брутальні» силовики без зброї і чотири плакати: розповіли правду про приїзд Порошенка на Волинь

Прес-секретар Волинської облдержадміністрації Катерина Павлова розповіла усю правду про візит Президента України Петра Порошенка на Волинь.

Вона вчергове у своєму блозі спростовує фейки, які звучали у сюжеті телеканалу "Аверс".

Зокрема "Аверс" повідомляв про озброєних військових, паралізоване місто, брутальних силовиків, рамки, металошукачі, кількагодинні очікування та незручні запитання. 

Отож, фейк №1. Звідусіль перекритий центр Ковеля.

Катерина Павлова, яка була в той день у Ковелі, запевнила: люди могли вільно рухатися центром. До того ж в сюжеті телеканалу помітно, як люди без обмежень прогулюються містом. 

Фейк №2. Силовиків більшає, вони забезпечені зброєю, бронежилетами. 

Зброї ж насправді не було. 

Фейк №3. "Аверс" звертає увагу на те, що з таким озброєнням (до слова, силовики в Ковелі мали дубинки) можна було б виграти війну. 

Українська армія вже далеко не така, якою була в 2014 році. До того ж дуже дивна турбота від "Аверсу" про військових, адже декілька років тому бійців "Айдару" телеканал називав мародерами, а також шукав докази протиправних дій добровольців. 

Фейк №4. На зустріч з Президентом автобусами звозили "вдячних" бюджетників. 

Однак в сюжеті телеканалу не показали жодного такого бюджетника. 

Фейк №5. Кількагодинне очікування Президента України Петра Порошенка. 

Концерт анонсували о 17:30, і це видно із самого сюжету "Аверсу". Годину вистува гурт "Плач Єремії". Потім 20 хвилин виступали довірені особи Президента. А о 19:07 Денис П'ятигорець почав пряму трансляцію виступу Петра Порошенка в Ковелі. Відтак Президента чекали не три години, а 17 хвилин. 

Фейк №6. Поліція вивела журналістку "Аверсу" Наталку Поліщук з території. Сюжет про це навіть з'явився на російському телеканалі. 

У поліції зазначили, що медійниця відмовилася пройти через металошукач, тому її вивели з мітингу. Сама ж Наталка Поліщук запевнила, що пройшла рамку і огляд особистих речей. Але цього моменту немає в сюжеті "Аверсу". А журналістів на територію пускали. Катерина Павлова припускає, що журналістка навмисне організувала таку провокацію.

Фейк №7."Аверс" зазначив, що пройшов усю потрібну акредитацію. 

Однак захід був перебвиборчий, до того ж під відкритим небом, тож ніякої акредитації не було в принципі. 

Фейк №8. У натовпі зомліла жінка, її виносили, бо жодна "швидка" не могла доїхати. 

"Швидкі" чергували поруч, бо це вимога до організації подібних заходів. 

Фейк №9. Гурт "Плач Єремії" не згладив гострих настроїв, які були в натовпі. Люди тримали плакати проти Петра Порошенка, однак "тітушки" почали ті плакати рвати і бити людей. 

"Аверс" напередодні закликав волинян прийти на зустріч з Порошенком і поставити незручні запитання. Плакатів насправді було чотири. А принесли їх  представники "УКРОПу" та "Батьківщини". Та й відео з побиттям в сюжеті відсутнє.

Фейк №10. 

Монтажери телеканалу наклали крики "Ганьба!" від групи "укропівців", начебто це кричить десятитисячний натовп. 

ЧИТИЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів