Поділитись:

Без мера легко красти, - Андрій Садовий у Луцьку

Понеділок, 18 березня 2019, 18:52
Без мера легко красти, - Андрій Садовий у Луцьку

Очільник Львова Андрій Садовий вважає, що ситуація, коли місто живе декілька років без міського голови, є «недопустимою в жодній цивілізованій країні».

Про це він розповів в ефірі Луцького радіо.

«Тільки глибоко корумпована в політичному плані країна може собі таке дозволити. В нас, виявляється, немає гаранта Конституції, який домовився з місцевими елітами, яким вигідно жити без мера. Легко красти. І вони місто грабують направо і наліво. А вам, мешканцям, вішають лапшу», - сказав Андрій Садовий.

На його думку, потрібно міняти чинне законодавство, щоб призначення виборів міських голів не була прерогативою Верховної Ради, а щоб обрання мера було автоматичним. Як приклад, він навів польське місто Гданськ, де було вбито мера, і відразу через півтора місяці обрано нового.

Також Андрій Садовий вважає, що без міського голови Луцьк втрачає значні кошти, які могли би зайти в місто як інвестиції.

«Жодна серйозна міжнародна інституція з містом не буде працювати (якщо немає мера, - К.). Ви втрачаєте сотні мільйонів інвестицій», - сказав Садовий.

Нагадаємо, що 3 лютого 2017 року помер Луцький міський голова Микола Романюк. До цих пір Верховна Рада не оголосила дострокові вибори міського голови у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів