Поділитись:

Розповіли, що робити з невикористаною субсидією

Неділя, 17 березня 2019, 15:01
Розповіли, що робити з невикористаною субсидією

Субсидіанти, на рахунках яких є невикористана субсидія (переплата), мають право сплачувати за комунальні послуги менше – рівно на суму невикористаної держдопомоги.

Про це заявили в прес-службі Мінсоцполітики, – пише Today.UА.

У разі, якщо домогосподарство заощаджувало або отримало субсидію «заднім числом» за ті місяці, коли субсидію ще не нараховували, у березні сім’я має право вимагати зменшити платіжки за лютий. Сума знижки якраз і буде дорівнює сумі невикористаної житлової субсидії. Крім того, якщо на рахунках є велика переплата, домогосподарство зможе розраховуватися цими грошима за комуналку у квітні.

З березня виплату субсидії готівкою почали отримувати ті родини, яким пільга була призначена в 2018 році. Крім того, з цього місяця скасовується таке поняття як обов’язковий платіж. Субсидіанти тепер будуть отримувати всю суму допомоги на руки і самостійно розрахуватися за спожитий газ, електроенергію, воду і тепло.

Всі одержувачі житлових субсидій, які не є пенсіонерами, з 12 березня можуть монетизувати свою субсидію в будь-якому відділенні «Ощадбанку».

Якщо субсидіант не є пенсіонером і при цьому не має поточного рахунку в «Ощадбанку», Міністерство соціальної політики надішле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через банк.  Якщо субсидіант не є пенсіонером, але має поточний рахунок в «Ощадбанку» для виплати соціальної допомоги/депозитів/заробітної плати, субсидію автоматично буде зараховано саме на цей рахунок, і банк надішле SMS про її надходження. Отримання субсидії в грошовій формі відбуватиметься через систему грошових переказів «Швидка копійка».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Живі" гроші: як працює монетизація субсидій

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
16 лютого 2024
10 січня 2024
10 листопада 2023
05 листопада 2023
26 жовтня 2023
12 липня 2023
19 травня 2023
10 березня 2023
13 лютого 2023