Поділитись:

Собаки на вулицях Луцька: куди дзвонити і що з ними роблять

П'ятниця, 15 березня 2019, 16:00
Собаки на вулицях Луцька: куди дзвонити і що з ними роблять

На  підприємстві "Ласка" розповіли, як працює процедура повідомлень.

Про це написали на сторінці підприємства у Facebook. 

Спершу адміністратор фіксує ваш виклик за номером телефону (095) 00-22-810 та заносить до журналу викликів. При формуванні карти виїздів для ловців пріорітет надається викликам щодо агресивних собак та тварин, які потребують медичної допомоги. Прийом дзвінків та виїзд бригади відбувається з понеділка по п'ятницю (субота та неділя – вихідний)

При виїзді на місце екіпаж ловців може зателефонувати до людини, що здійснила виклик, для уточнення даних про тварину якщо неможливо віднайти тварину. На місці відлову собаки ловець фотографує тварину за допомогою спецдодатку на мобільному телефоні, потім фотографія, геодані відлову та короткий опис автоматично потрапляють до всеукраїнської бази animal id. 

На собаку одягають нашийник з номерним жетоном для додаткової ідентифікації. В електронній базі адміністратор присвоює тварині ім'я, після чого собака з'являється на сайті КП "Ласка" в розділі адопція. Фото з відлову, що виставляються на на сторінці КП у Фейсбук – для додаткового привернення уваги до собак. Якщо ви є власником тварини, яка загубилася і ви знайшли її на сайті, беруть підтверджувальні документи та приїжджайте на підприємство. Якщо вам не вдасться підтвердити право власності, собаку віддадуть на загальних умовах, тобто після стерилізації.

Собаки потрапляють до карантину, де перебувають сім днів. Там вони отримують необхідні антигельмінтні засоби та обробки від зовнішніх паразитів, за потреби – лікування. Якщо за цей період не виявлено власника тварини, її стерилізують, вакцинують, вішають номерну бірку на вухо та чіпують. Орієнтовно ще сім днів тварина перебуває на підприємстві, очікуючи на нового господаря.

Тварина відпускається на місце відлову, відповідно до зафіксованих геоданих (без нашійника, з біркою у вусі та чіпом ). Поверненню назад не підлягають агресивні та хворі собаки. 

Новим господарям тварини віддаються безкоштовно, але обов'язково з оформленням документів на передачу під паспортні дані. Вся інформація про власника фіксується в електронній базі animal-id. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів