Поділитись:

Назвали прогульників засідань окружних виборчих комісій на Волині

Субота, 16 березня 2019, 09:00

Від 19 лютого, коли сформували волинські ОВК, комісії провели в середньому по 5-7 засідань, кожне із яких відбулося за відсутності щонайменше одного члена комісії.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала відвідуваність засідань представниками кандидатів – наприклад, в ОВК №20 є член комісії, який не прийняв присяги та не відвідав жодного із восьми засідань.

В ОВК №19  перше засідання відбулося 20 лютого і на ньому були відсутні 8 осіб. Так, не прийшли Денис Кірічек (від Іллі Киви), Ірина Бондаренко (від Сергія Капліна), Олександр Буньков (від Віктора Бондаря), Валерій Дробінов (від Валентина Наливайченка), Андрій Кулініч (від Сергія Тарути), Анна Ситник (від Віталія Купрія), Катерина Потачало (від Віталія Скоцика), Світлана Чишій (від Андрія Новака).

Друге засідання відбулося 2 березня за відсутності 8 членів комісії. Вперше не було на засіданні комісії Марії Базилюк (від Віталія Купрія), яка замінила Анну Ситник, а також Юлії Климчук (від Юрія Дерев’янка), Джаміля Натіг-Кизи Романюка (від Олександра Соловйова), Яни Онопчук (від Романа Безсмертного), Олександра Бунькова (від Віктора Бондаря) та Дмитра Шейчука (від Володимира Зеленського). Вдруге не було Валерія Дробінова, Ірини Бондаренко та Світлани Чишій.

Третє засідання ОВК відбулося 3 березня. Його не відвідали Василь Боярчук (від Ігоря Смешка) Олена Власюк (від Віктора Кривенка), Володимир Данилюк (від Василя Журавльова), Петра Нагайовського (від Олександра Данилюка), Наталії Панащук (від Петра Порошенка), Ірини Сухарєвої (від Олександра Шевченка). Вдруге не було Юлії Климчук, Олександра Бунькова, Дмитра Шейчука та Джаміля Натіг-Кизи Романюка, а втретє не прийшли Валерій Дробінов та Світлана Чишій.

Четверте засідання ОВК «прогуляли» Тетяна Брушневська (від Сергія Носенка), Олена Власюк (від Віктора Кривенка), Ірина Кравчук (від Миколи Габера). Вдруге не було Володимира Данилюка, Василя Боярчука, Дениса Кірічека, Ірини Сухарєвої, Петра Нагайовського, Катерини Потачало. Третій раз не з’явилися на засідання комісії Юлія Климчук.

П’яте засідання, яке відбулося 12 березня, вперше проігнорував Роман Грошкевич (від Олега Ляшка). Вдруге не було на засіданні Олени Власюк, а втретє не долучилися до роботи комісії Ірина Бондаренко, Денис Кірічек, Василь Боярчук, Катерина Потачало, Дмитро Шейчук. Четвертий раз на засіданні не було Юлії Климчук, Валерія Дробінова.

ОВК №20 перше засідання провела також 20 лютого, воно відбулося за відсутності 10 членів комісії. Не з’явилися тоді Михайло Жуков (від Ігоря Смешка), Юрій Мотренко (від Сергія Тарути), Валентина Ситяшенко (від Віталія Купрія), Наталія Терещенко (від Олександра Данилюка), Тетяна Хомич (від Віталія Скоцика), Віталій Шевченко (від Юрія Дерев’янка), Катерина Шевчук (від Андрія Новака), Людмила Ватульєва (від Олександра Соловйова),  Іван Приймак (від Віктора Бондаря) та Олена Рибалко (від Ольги Богомолець).

Друге засідання комісії відбулося 23 лютого – цього разу його не відвідали 11 членів комісії. Вдруге поспіль на засідання не з’явилися Михайло Жуков, Людмила Ватульєва, Юрій Мотренко, Іван Приймак, Олена Рибалко, Валентина Ситяшенко, Наталія Терещенко, Віталій Шевченко, Катерина Шевчук. Вперше «прогуляли» роботу комісії Тарас Камінський (від Віталія Скоцика), який, нагадаємо, замінив у складі комісії Тетяну Хомич, та Людмила Шевчук (від Іллі Киви).

На третє засідання, яке відбулося 1 березня, не з’явилися дев’ять членів комісії. Втретє поспіль не прийшли Людмила Ватульєва, Михайло Жуков, Іван Приймак, Олена Рибалко, Валентина Ситяшенко, Катерина Шевчук. Вдруге не прийшла Людмила Шевчук. Вперше на засідання не з’явився Дмитро Кравчук (від Сергія Капліна) та Давід Паш’ян (від Сергія Тарути), який, нагадаємо, замінив у складі комісії Юрія Мотренка.

Четверте засідання комісії відбулося 5 березня, і на нього не прийшли 8 членів комісії. Вчетверте поспіль на засіданні не було Михайла Жукова, Івана Приймака та Олени Рибалко. Вдруге не з’явився Дмитро Кравчук, вперше на засідання не прийшли Наталія Вавринюк (від Юлії Тимошенко), Марія Веремчук (від Юлії Литвиненко), Оксана Жаловага (від Юрія Дерев’янка), яка, нагадаємо, замінила Віталія Шевченка. На своє перше засідання в якості члена комісії також не з’явилася Інна Янощук (від Олександра Соловйова), яка замінила у складі комісії Людмилу Ватульєву.

На наступне, п’яте засідання, ОВК №20 зібралася 8 березня. Воно відбулося за відсутності 6 членів комісії. Вп’яте не відвідав засідання Михайло Жуков, Іван Приймак та Олена Рибалко (останню, до слова, ЦВК замінила того ж дня). Втретє поспіль не було Дмитра Кравчука. Вперше не відвідали засідання Тетяна Давидюк (від Олександра Данилюка), яка замінила у комісії Наталію Терещенко, та Юлія Омельчук (від Віктора Кривенка).

Шосте засідання комісії відбулося 9 березня, і на ньому були відсутні 8 членів комісії. Вшосте не прийшов Михайло Жуков та Іван Приймак. Вдруге не прийшла Юлія Омельчук та Марія Веремчук. Вперше не було Людмили Бондар (від Олега Ляшка), Надії Бочковської (від Василя Журавльова), Ольги Палій (від Олександра Вілкула), Олени Кондратюк (від Володимира Зеленського).

Сьоме засідання відбулося 11 березня, його прогуляли 5 членів комісії. Так і не з’явилися Михайло Жуков та Іван Приймак, якого, до слова, ЦВК замінила того ж дня. Вчетверте «прогуляли» Дмитро Кравчук, втретє – Юлія Омельчук. Вдруге відсутньою також була Надія Бочковська.

В окрузі №21 перше засідання 20 лютого «прогуляли» дев’ять членів комісії. Відсутніми були голова комісії Людмила Каленська (від Віталія Купрія), секретар Микола Усатенко (від Юлії Тимошенко) та члени Ігор Возний (від Олександра Данилюка), Віра Лавренко (від Василя Журавльова), Галина Лічман (від Миколи Габера), Євген Оксенюк (від Ольги Богомолець), Світлана Ткачук (від Сергія Тарути),  Юрій Троцюк (від Юрія Кармазіна) та Галина Шайда (від Віктора Бондаря).

Друге засідання (23 лютого) та третє (27 лютого) прогуляли ті самі члени комісії. Знову не було представника Олександра Данилюка – заміненого Романа Котелюка, а також Віри Лавренко, Галини Лічман, Євгена Оксенюка, Світлани Ткачук, Юрія Троцюка та Галини Шайди.

Четверте засідання, яке відбулося 28 лютого, пройшло за відсутності 10 членів комісії. Вчетверте не з’явилися Віра Лавренко, Євген Оксенюк, Світлана Ткачук, Галина Шайда. Вперше не з’явилися на засідання Галина Богдасюк (від Ігоря Шевченка), Олена Демидюк (від Володимира Зеленського), Тетяна Лінкевич (від Олександра Соловйова), Сергій Смітюк (від Романа Безсмертного) та Ірина Шпак (від Віталія Скоцика). Також вдруге на засідання не з’явився Роман Котелюк.

На п’яте засідання комісія зібралася 6 березня. П’ятий раз прогуляла Галина Шайда, четвертий – Галина Лічман. Вдруге не було Галини Богдасюк, Тетяни Лінкевич. Вперше не відвідали засідання Світлана Верчук (від Петра Порошенка), Василь Вовчик (від Юрія Бойка), Ганна Рудницька (від Віктора Кривенка), Світлана Стець (від Валентина Наливайченка), Юрій Троцюк (від Юрія Кармазіна). Вперше також не з’явився новий представник Ольги Богомолець – Сергій Медведюк.

Останнє, шосте засідання, відбулося 12 березня, за відсутності 9 членів комісії. Втретє поспіль не було Галини Богдасюк та втретє Романа Котелюка,  вдруге «прогуляла» Олена Демидюк, Юрій Троцюк, Світлана Стець. Вперше не було представника Олександра Мороза Романа Мороза, а також Лариси Килитюк (від Андрія Новака), Анни Денисюк (від Володимира Петрова), Мирослави Гудим (від Василя Журавльова).

В ОВК №22 перше засідання, яке відбулося 19 лютого, провели без голови – Максима Слюсара (від Ольги Богомолець). Також не з'явились на засідання низка членів комісії: Оксана Ватульєва (від Олександра Соловйова), Іванна Громенко (від Валентина Наливайченка), Роман Комохін (від Юрія Дерев’янка), Андрій Лошук (від Анатолія Гриценка), Віктор Марюк (від Олега Ляшка), Богдан Місюрко (від Віталія Скоцика), Олександр Понурко (від Андрія Садового), Надія Пшенюк (від Юрій Бойка), Іва Рожко (від Віталія Купрія), Олена Столярчук (від Сергія Тарути) та Михайло Ступчук (від Віктора Бондаря).

Друге засідання комісії зібрали 21 лютого, і його не відвідали 11 членів комісії. Вдруге не з’явилися голова ОВК Максим Слюсар та члени комісії Оксана Ватульєва, Роман Комохов, Андрій Лошук, Богдан Місюрко, Іва Рожко,Олена Столярчук, Михайло Ступчук. Вперше «прогульниками» стали Майя Гаврилюк (від Іллі Киви), Оксана Костанда (від Юлії Литвиненко), Андрій Мисковець (від Ігоря Шевченка)

Третє засідання в ОВК зібрали 27 лютого. Так, на нього не з’явилися 10 членів комісії. Втретє поспіль до роботи комісії не долучилися Оксана Ватульєва, Іва Рожко, Олена Столярчук, Михайло Ступчук. Вперше «прогуляв» засідання новий голова Олексій Ісаєв, а також члени комісії Юрій Вега (від Руслана Кошулинського), Світлана Долока (від Олександра Мороза), Ірина Кметь (від Сергія Капліна), Галина Панишко (від Сергія Носенка) та Тарас Шевчук (від Ігоря Смешка).

На четверте засідання, яке провели 28 лютого, не прийшли 8 членів комісії. Так, вчетверте поспіль не було Оксани Ватульєвої, Іви Рожко, Олени Столярчук та Михайла Ступчука. Вдруге засідання не відвідав Олександр Понурко (від Андрія Садового) та Віктор Марюк (від Олега Ляшка), а вперше не з’явилися Анна Артьомова (від Віктора Кривенка) і Надія Зубаль (від Олександра Шевченка).

П’яте засідання відбулося  6 березня. На ньому були відсутні 6 членів комісії. Втретє не було Андрія Лошука, Богдана Місюрка.  Вдруге не прийшли Галина Панишко і Тарас Шевчук. На своє перше засідання у якості члена комісії не з’явилася Анна Гаджиєва (від Віталія Купрія,) яка замінила у складі комісії Іву Рожко, а також вперше «прогуляла» Анна Богацька (від Руслана Ригованова). 

Шосте засідання зібрали 11 березня, воно відбулося за відсутності 12 членів комісії. Знову не було Михайла Ступчука, якого, до слова, цього ж дня замінили відповідно до постанови ЦВК. Вчетверте не з’явився Богдан Місюрко. Вдруге не було Олексія Ісаєва, Анни Богацької, Романа Мулярчука, Віктора Марюка, Надії Пшенюк, Анни Гаджиєвої. Вперше «прогуляв» Ігор Денега (від Олександра Вілкула) та «замінені» Марія Мотиль (від Ігоря Шевченка), Ніна Долінчук (від Юрія Дерев’янка) та Володимир Мовшук (від Іллі Киви). Останнє, сьоме засідання, яке відбулося  12 лютого, «прогуляв» лише один член комісії – Тарас Шевчук, для якого це вже третя «енка».

В ОВК №23 перше засідання, яке відбулося 20 лютого, «прогуляли» 6 членів комісії та секретар. Таким чином, не з’явилися Микола Ломакін (від Віталія Скоцика), Андрій Мізюк (від Віталія Купрія), Микола Покидюк (від Романа Безсмертного), Олександр Радченко (від Олександра Данилюка), а також Віктор Войцеховський (від Віктора Бондаря), Валентин Філонов (від Ольги Богомолець) та секретар Олег Хильчук (від Сергія Тарути).

На друге засідання, яке відбулося 22 лютого, знову не з’явився секретар Олег Хильчук та ще 12 членів комісії. Вдруге не прийшли на засідання Віктор Войцеховський, Андрій Мізюк, Микола Покидюк, Олександр Радченко та Валентин Філонов. Вперше «прогуляли» Леонід Бокланюк (від Сергія Капліна), Марія Григорова (від Юрія Дерев’янка), Іванна Романюк (від Романа Насірова), Ніна Савонік (від Юрія Бойка), Людмила Степанюк (від Олександра Вілкула), Володимир Флінтич (від від Олександра Соловйова) та Оксана Ярошик (від Юлії Литвиненко).

Втретє комісія зібралася 6 березня. І втретє не з’явився Віктор Войцеховський. Вдруге не прийшла Іванна Романюк та Микола Ломакін. Також вперше «прогуляли» засідання Ігор Костючик (від Ігоря Смешка), Оксана Левчук (від Віктора Кривенка), Петро Мандзюк (від Андрія Садового), Валерій Семенюк (від Олександра Мороза), Руслан Шпота (від Олександра Мороза) та «нові» представники: Іван Сопронюк (від Віталія Купрія), Ольга Оніщук (від Ольги Богомолець), Вячеслав Шевчук (від Олександра Данилюка), та Сергій Гладун (від Романа Безсмертного).

Четверте засідання ОВК відбулося 8 березня. Вчетверте не було Віктора Войцеховського, втретє не з’явився  Микола Ломакін. Вдруге не було Леоніда Бокланюка, Марії Григорової, Сергія Гладуна, Ольги Оніщук та Руслана Шпоти.

П’яте засідання відбулося 12 березня. Втретє не було Марії Григорової, Миколи Ломакіна, Руслана Шпоти. Вдруге не було Ігоря Костючика та Вячеслава Шевчука. Також прогуляла засідання новий представник Віктора Бондаря Наталія Мороз, та не було секретаря комісії – Оксани Ляцевич від Сергія Тарути. Новопризначена голова комісії Любов Боричевська (від Іллі Киви) була лише на початку засідання, однак присяги не складала, та згодом покинула ОВК.

Зі слів радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, участь у засіданнях виборчої комісії є обов’язком членів цих комісій (п. 2 ч. 6 ст. 29 Закону України «Про вибори Президента України»). Неявка два рази і більше на засідання комісії без поважних причин або неявка на засідання виборчої комісії у день голосування є підставою для дострокового припинення повноважень члена комісії (п. 8 ч. 4 ст. 30 Закону України «Про вибори Президента України»).

У такому випадку повноваження члена ОВК можуть бути достроково припинені за рішенням ЦВК (як комісії, яка утворила ОВК).  Відповідно до роз’яснень ЦВК з цього приводу ОВК може подати до ЦВК мотивоване звернення про дострокове припинення повноважень такого члена комісії. До звернення додаються матеріали (рішення комісії, витяги із протоколу засідання тощо), які підтверджують викладені в ньому обставини. ЦВК розглядає його на підставі отриманих матеріалів, а також витребуваних нею пояснень та інших документів. Таке звернення підлягає обов’язковому розгляду ЦВК протягом п’яти днів, а напередодні та в день голосування – невідкладно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на Волині відмовляли кандидатам у дільничні виборчі комісії

Надрукувати
мітки:
коментарів