Поділитись:

"Бридко", – військові обурені ситуацією із банером у Луцьку

Четвер, 14 березня 2019, 10:30

У Луцьку напередодні візиту Президента України Петра Порошенка невідомі вивісили на 16-поверхівці в центрі великий банер. 

Зранку 14 березня банера вже не було. 

«Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР (окрема механізована бригада). Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає», – такий напис був на банері. 

Водночас у 51-й бригаді обурені і вважають згадку про полеглих побратимів у політичних конфліктах провокацією. 

«Побачив сьогодні оцей шматок лайна на стіні 16-поверхового будинку в центрі. Я можу лише здогадуватися, з чиєї воно дупи, але в мене виникло одне питання: це ж якою кінченою, цинічною, бездушною мразотою треба бути, щоб так паплюжити, використовувати в своїх політичних ігрищах пам'ять хлопців, які полягли за нашу країну, віддали найцінніше? Мені як бійцю 51-ї бригади бридко, що всілякі політикани не залишать їх у спокої. Загиблі вже ж не зможуть відповісти, захистити пам'ять про себе", – написав у Facebook боєць 51-ї бригади Олександр Мартинюк.

Чоловік закликав своїх колег-військових публічно висловити протест проти використання пам'яті про полеглих Героїв у корисливих цілях. 

Довідково: 

51-ша окрема механізована бригада, дислокується у Володимирі-Волинському. Підрозділи бригади брали участь у найбільш запеклих боях війни – боях на кордоні, за Савур-Могилу, боях за Іловайськ. Завдяки артилеристам та бійцям бригади у боях під Іловайськом було розбито дві колони російських військ, взято в полон 13 військовослужбовців Збройних сил РФ. 1 грудня 2014 року бригаду розформували, а за місцем її дислокації створено нову – 14-ту окрему механізовану бригаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк готується до приїзду Порошенка (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів