Поділитись:

Підприємці оцінили роботу Волинської митниці

Четвер, 14 березня 2019, 11:13

86 % акредитованих на Волинській митниці підприємств вважають її роботу ефективною або в цілому ефективною. Однак вони ж (78 %) наголошують на потребі законодавчих змін у сфері митної політики. Більше половини з них хотіли б отримати від держави статус уповноваженого економічного оператора.

Про це йдеться в Аналітичному звіті «Спрощення процедур торгівлі в Україні» за результатами всеукраїнського опитування тисячі учасників зовнішньо-економічної діяльності, що відбулося у жовтні-грудні 2018 року, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Порівняно з попереднім опитуванням у 2017 році агрегований показник оцінки роботи Волинської митниці підвищився на 14 пунктів. Цей показник складається з трьох рівноцінних компонентів, що відображають оцінки організації роботи митного органу, технічного оснащення регіональних митниць та рівня корупції. Найсуттєвіші покращення у розрізі цих рейтингів для Волинської митниці зафіксували за третім компонентом.

"Але вони взаємопов’язані між собою, – прокоментував результати дослідження в.о. начальника Волинської митниці Євгеній Шелігацький. – Для прикладу, знівелювало багато питань "єдине вікно" на митниці, впроваджене у минулому році. Встановлення сканерів, автоматизованих вагових комплексів усуває людський фактор з процедур митного контролю. Системно автоматизацію процедур на Волинській митниці розпочав якраз у 2017 році начальник Віктор Кривіцький. Бачимо перші результати. А в цілому розцінюю високу оцінку ефективності  роботи Волинської митниці як аванс довіри, яку треба щодень підтверджувати ділом", – резюмував Євгеній Шелігацький.

Довідково:

Аналітичний звіт «Спрощення процедур торгівлі в Україні: 2018/2019 рік» підготовлено експертами Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) у рамках національного моніторингу та оцінки стану сприяння торгівлі (для спрощення процедур міжнародної торгівлі) в рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі». Проект реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу та співфінансування Міжнародного Фонду «Відродження». У цьому документі представлено результати 4-ї хвилі щорічних опитувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарпетки, підгузники, електроприлади: що конфіскують на Волинській митниці

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023
15 грудня 2023