Поділитись:

Ізраїль послав космічний корабель на Місяць (фото)

Вівторок, 12 березня 2019, 23:13
Ізраїль послав космічний корабель на Місяць (фото)

Це селфі було зроблене SpaceIL's Beresheet Lunar Lander на шляху до Місяця. Ізраїльська космічна програма не є дуже відомою у світі. Сам Ізраїль часто згадується в новинах, але зазвичай з інших причин. Проте в цій країні існує космічна програма, і просто зараз на шляху до Місяця вони здійснюють планову посадку, яка називається “Beresheet”.

Про це повідомляє  Universe Today.

Космічною програмою керує Ізраїльське космічне агентство (ISA), а їх посадковий модуль називається "Beresheet", що з івриту перекладається як "початок" або "зародження".

Троє молодих інженерів у 2011 році заснували компанію SpaceIL, з метою позмагатися в Lunar XPRIZE від Google, який закликав науковців висадити на Місяць безпілотний космічний корабель. Корабель "Beresheet" у SpaceIL був одним з фіналістів цього змагання, але конкурс завершився 31 березня 2018 року без жодного переможця. Це дуже дивовижна історія, тому що тепер "Beresheet" майже дістався Місяця.

"Beresheet" був запущений 22 лютого 2019 року на ракеті SpaceX Falcon 9. Він подорожує, ефективно переносячи себе до Місяця за допомогою своїх ракетних двигунів. Зрештою, він досягне орбіти Місяця. Потім "Beresheet" буде захоплений гравітацією Місяця, знову ж таки через свої двигуни, і ввійде на еліптичну орбіту навколо Місяця. Він дослідить декілька з цих місячних орбіт, перш ніж увійти на кругову орбіту близько 250 км над поверхнею. Потім почнеться процес приземлення.

Ізраїль послав космічний корабель на Місяць (фото)

11 квітня "Beresheet" приземлиться біля "Моря Спокою". Його місія триватиме лише два дні, адже для космічного апарату, який не є комерційно-створеним, це вже диво. “Beresheet” буде найменшим і найдешевшим космічним апаратом, який коли-небудь приземлився на Місяць.

Місія "Beresheet" має наукову мету. Він буде використовувати магнітометр для дослідження магнітних аномалій на своєму місці посадки.

Досліджуючи скелі з різних місць на Місяці, вчені можуть зібрати магнітну історію Місяця.

"Beresheet" не братиме зразків породи, але магнітометр намагатиметься допомогти пояснити, що відбувається з магнетизмом на Місяці.

Магнітні дослідження в "Beresheet" триватимуть лише два дні, і в цей момент апарат перегріється, оскільки йому не вистачатиме теплового захисту. Але це – не кінець місії, завдяки участі NASA.

NASA надала космічному апарату лазерний ретрорефлектор, який буде працювати без підзарядки протягом тривалого часу. Це буде один з п'яти ретрорефлекторів, що залишилися на поверхні Місяця після різних місій, і який дозволить дуже точно виміряти відстань між Землею і Місяцем.

Ізраїль послав космічний корабель на Місяць (фото)

Як і більшість космічних місій, "Beresheet" також матиме камеру з високою роздільною здатністю, тож ж в майбутньому ми зможемо насолоджуватися чудовими знімками. Крім магнітних досліджень і фото, у "Beresheet" є ще одна мета. Троє людей, які почали все це, – Ярів Баш, Кфір Дамарі і Йонатан Вінтерауб – мають досвід роботи в галузі електроніки, обчислювальної техніки та інженерії. Вони хотіли, щоб місія "Beresheet" сприяла освіті STEM в Ізраїлі. Хоча мало хто вірить, що посадковий модуль досягне поставленої цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці дослідили, скільки важить Чумацький Шлях

 

Надрукувати
мітки:
коментарів