Поділитись:

Для чого Луцьку трамваї?

Автор: Андрій Лучик |
Вівторок, 12 березня 2019, 19:40

Луцьк не закупив швейцарські тролейбуси. Здавалося, ніби вже й не новина. Але депутати на останній сесії Луцької міської ради вчергове підняли це питання і виявилося, що наші "луцькі" швейцарські тролейбуси поїхали в Івано-Франківськ. Думаю, бенефіціари швейцарського "Ретінбусу" не дуже засмутилися.

Але ось наші луцькі депутати-"більшовики" встигли наговорити багато цікавих речей. 

«Якби не опозиція, мешканці нашого міста їздили б у комфортних нових тролейбусах. Тому дякуємо всім, хто виступав, піднімав шум, дякуємо всім, хто долучився до зриву цього проекту, хто не дослухався до думки громади», – сказав Григорій Пустовіт.

Ну, чи "канонічна" цитата "Волинських новин": "Депутат Борис Смаль повідомив, що, оскільки не вдалося належно та вчасно підготувати документи на тендер, зокрема через різні повідомлення ЗМІ та активістів, Луцьк не встиг придбати тролейбуси, на які претендував".

"Всі брешуть", - казав лікар Хаус. 

Не виключенням в цьому випадку є Смаль та Пустовіт. І це легко перевірити. 

Про те, що Луцьк закупить 10 вживаних швейцарських тролейбусів наприкінці лютого 2018 повідомив радник Ігор Поліщук на своїй ФБ-сторінці (зараз він це повідомлення видалив). Наприкінці березня відбулася сесія Луцької міськради, на якій депутати передбачили кошти для закупівлі тролейбусів. І ще через місяць, 23 квітня 2018 року, виконком оголосив тендер на закупівлю швейцарських тролейбусів. Оголосив! Згідно з умовами, поставка товару мала би відбутися до 20 грудня 2018 року.

Отож, тендер оголошено. До кінця травня зголошуються учасники, проходять попередню кваліфікацію та навіть беруть участь в аукціоні! 

На аукціон приходять ПП "Світогор" та Norstek GmbH. "Світогор" запропонувало 10 млн, а його німецький конкурент - на 50 тисяч менше. Всі три раунди підприємства не дуже то й торгувалися. Підозрюю, що результати мали бути відомі заздалегідь.

Але ось невдача: ПП "Світогор" свідомо чи несвідомо замість електронного цифрового ПІДПИСУ використав електронну цифрову ПЕЧАТКУ. І торги відмінили.

Отож бачимо, що теза про те, що в зриві закупівель швейцарських тролейбусів винні опозиційні депутати, які "підняли шум", висмоктана, м'яко кажучи, з пальця.

А тепер, якщо вас досі інтригував заголовок про трамваї, вишенька на торт. Існує єдиний закупівельний словник - національний класифікатор, в якому будь-які товари чи послуги мають присвоєний код. 

Коли закуповлювали швейцарські тролейбуси, в тендерній документації закупівлі було присвоєно код ДК 021:2015 - 34620000-9. Цей код означає "Рейковий рухомий склад". Тобто вагони, локомотиви, трамваї... Тролейбуси ж мають код класифікації інший - 34622300-6.

Тобто замість закупівлі тролейбусів фактично купували трамваї... А ще дивуються, чому закупівля не вдалася...

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 січня 2024
07 грудня 2023
03 грудня 2023
02 жовтня 2023
19 серпня 2023
11 серпня 2023
07 липня 2023
15 березня 2023
28 грудня 2022