Поділитись:

КП «Луцькі ринки» кажуть, що прибуткові, але не довели цього

Вівторок, 12 березня 2019, 11:45
КП «Луцькі ринки» кажуть, що прибуткові, але не довели цього

Луцькі депутати сумніваються в тому, що підприємство «Луцькі ринки», які створили минулого року, є прибутковим.

Його керівництво стверджує, що на двох найбільших ринках можна заробити 25 млн в рік. З усіх ділянок ринку, які передали для КП «Луцькі ринки», поки що підприємство приступило до активної роботи з підприємцями на одній, на Центральному ринку. Про це 12 березня під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів повідомив заступник директора підприємства Михайло Ломага.

Підприємству надані кілька ділянок: на Центральному ринку (ліва сторона), вулиця Замкова, Завокзальний ринк та ряд поруч з ТЦ «Ювант». Щодо першої ділянки, то тут з 1 липня укладені угоди на понад 370 точках. За це отримало майже мільйон гривень. 780 тисяч гривень пішло на утримання ділянки.

Окрім цього, частина коштів скерована для забезпечення освітлення на ряду біля «Юванту». Після закінчення робіт, а на це ще потрібні гроші, з підприємцями почнуть укладати угоди.

Щодо великої ділянки на Завокзальному ринку, то поки що тут жодних дій вчиняти не можна, адже тривають судові баталії і вони вирішують на користь колишнього орендаря – Волинської облспоживспілки. Готують касаційну скаргу.

Попри це, на КП «Луцькі ринки» стверджують, що підприємство працює в плюс. І є підприємці, які добровільно укладають угоди саме з КП, оскільки тут вигідніші умови. Однак до звіту підприємства мали питання депутати Тарас Шляхтич та Павло Данильчук. Вони зокрема зазначали, що у таблиці звіту не вказані витрати на прибирання та певні податки. Тож не можна стверджувати, що підприємство працює прибутково. Звіт взяли до відома, одначе попросили допрацювати фінансовий звіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів