Поділитись:

Найдорожча в Європі: Швейцарія представила банкноту, яка дорівнює $1000

Вівторок, 12 березня 2019, 00:47
Найдорожча в Європі: Швейцарія представила банкноту, яка дорівнює $1000

Швейцарський національний банк (SNB) представив купюру в 1000 франків (приблизно $1000) нового зразка, яка стане найдорожчою банкнотою Європи і другою за цінністю в світі після купюри в 10 тисяч брунейських доларів.

Про це повідомляє 112.UA.

Купюра, яка надійде в обіг 13 березня цього року, виконана у фіолетовому кольорі з використанням полімерних волокон, як і інші банкноти нової, дев'ятої серії. Основна тема дизайну купюри – комунікація і мова.

У Швейцарському центробанку відзначають, що останнім часом у світі спостерігається тенденція до виведення з обігу особливо великих купюр, оскільки вони активно використовуються в кримінальному світі, а також на тлі зростання популярності електронних платежів. Зокрема, Європейський центральний банк ухвалив рішення припинити друкувати банкноти в 500 євро з квітня 2019 року.

Однак через культурні особливості Швейцарії готівка, як і раніше, активно використовується, заявив заступник голови SNB Фріц Цурбрюг.

Як показують дані за 2017 рік, майже 70% всіх платежів у Швейцарії здійснювалися за готівку. Майже 40% опитаних хоча б раз оплачували покупки банкнотою в 1000 франків упродовж року, причому в італійськомовному кантоні Тічино показник сягає 60%, головним чином за рахунок населення понад 55 років.

Повна зміна швейцарських франків на купюри нового зразку завершиться у вересні 2019 року, коли Центробанк представить останню банкноту номіналом в 100 франків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Канаді випустили вертикальну купюру (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів