Фермер із Волині вирощує екзотичних тварин

Понеділок, 02 травня 2016, 10:47

Мешканець Володимира-Волинського розповів про те, як вирощує екзотичних птахів.

Віктор Мельничук у межах міста орендує земельну ділянку і вирощує страусів. Каже, що мріє про створення екскурсійної бази для людей, де кожен міг би прийти і подивитися на різних екзотичних птахів, – повідомляє БУГ.

Ідеєю ферми загорівся ще коли йому було 16 років. Пізніше, у 2006-му році родина підтримала та допомогла реалізувати задум. Спочатку привезли пару птахів, потім купили ще чотири в Тернополі. Як розповів фермер, іноді кількість страусів доходила до 20 особин.

Щодо утримання і догляду, волинянин зауважив, що потрібно лише, щоб не було скла на землі і взимку не було слизько. Мовляв, пташки зовсім невибагливі, не бояться поганих погодніх умов.

Мельничук вирощує страусів для продажу. Один вирощений страус коштує 1 тисячу доларів. Не менш дороговартісними є і яйця страуса – від 150 гривень за одне. Особливо ціняться писанки – від 1,5 тисячі.

"Я хочу зробити у Володимирі-Волинському екскурсійну базу щоб батьки з дітьми могли прийти і подивитися на страусів. Також планую розводити інших птахів: фазанів, павлінів. А ще хотілося б рибок. Але оформлення документації і дозволів (бо ферма знаходиться у місті) дуже складно і довготривала процедура", – зазначив Віктор.