Поділитись:

В УПЦ (МП) знайшли неточності щодо переведення волинської церкви до ПЦУ

Неділя, 10 березня 2019, 11:50
В УПЦ (МП) знайшли неточності щодо переведення волинської церкви до ПЦУ

Статут релігійної громади села Клепачів Ківерцівського району був перереєстрований обласною владою на користь Православної церкви України з відповідними змінами у реєстрі юридичних осіб.

Настоятеля Свято-Іллінського храму протоієрея Володимира Тихонюка прихильники ПЦУ просили перейти на їхній бік, однак той відмовився. Також він не віддав їм ключі від церкви, – інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ (МП). 

Згодом о. Володимир перевірив дані громади у реєстрі та побачив, що, попри заяви про внесення змін у юридичну особу громади та реєстрацію нового статуту, про що заявляли прихильники ПЦУ, у ЄДР усі дані було збережено саме за громадою УПЦ (МП).

Тим часом біля храму оголосили, що зрізатимуть замки. Також був зачитаний указ про призначення у Клепачів представника ПЦУ з сусіднього села – Романа Мойсея, брата загиблого на Майдані Василя Мойсея. Як інформують в УПЦ (МП), власний приход отець Роман не перевів у ПЦУ. 

На дверях храму поміняли замки та оголосили, що надалі тут правитиме вже новий настоятель. Зі слів отця Володимира, прихожани УПЦ залишаються з ним, це як мінімум тридцять чоловік, які надалі молитимуться в облаштованому для цього приміщенні.

Зі слів речника єпархії УПЦ (МП) Олега Точинського, за схожим сценарієм було переведено храм у селі Жидичин. Тому в УПЦ (МП) сповідаваються на українське правосуддя. 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Перехід до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів