Поділитись:

Детектор брехні, контроль, конкурс: як волинські політики пропонують побороти корупцію (відео)

Субота, 09 березня 2019, 20:00

Питання подолання корупції в Україні обговорювали учасники ток-шоу «Протилежний погляд. LIVE» 7 березня.

Гостями студії стали представник кандидата в президенти Руслана Кошулинського Анатолій Вітів, керівник спецпроекту "Порошенко в Луцьку" Юрій Моклиця, експерт, політолог, голова Центру політичного аналізу та консалтингу Михайло Наход. Інші запрошені представники кандидатів відмовилися брати участь у розмові.

Юрій Моклиця зауважив, що один із малих місцевих прикладів створення системи, яка зупиняє корупцію – це встановлення на території Центрального басейну турнікетів.

«Їх встановили і мені розказували: ходили безкоштовно, а тепер мусять платити. І мені дякували за це, хоча змушені були платити. Вважаю, що з корупцією потрібно боротися на рівні механізмів, принципів. Найкраща антикорупційна реформа (хоча погоджуюся, що корупції багато), це реформа децентралізації, коли в обхід обласним та районним адміністраціям громади отримують прямі міжбюджетні відносини із уряду без корупційних схем», – зазначив Юрій Моклиця.

Його опонент, Анатолій Вітів зауважив, що з результати боротьби з корупції малі.

«Офіційно за даними Казнайчества всі наші служби, спецслужби, антикорупцій, за рік принесли до бюджету 5 тисяч доларів. При зарплаті кожного з них – 10 і більше. Це офіційно», - зауважив Вітів.

Серед методів боротьби з корупцією Вітів зазначив: прийом високопосадовців на роботу через детектор брехні. Окрім цього потрібно проводити конкурсний відбір на роботу.

«Поки на собі не відчуєш, що на верху не беруть – нічого не поміняєш. Риба гниє з голови», – додав Вітів.  

Політолог Михайло Наход додав, що ухвалюючи правильні законі в економічній та правоохоронній сферах та знижувати податки, давати людям більше заробітку, то поле для корупції поступово зникає.

Постійний партнер програми – магазин чоловічого ділового одягу "Arber"

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
07 березня 2024
28 грудня 2023
20 жовтня 2023
03 жовтня 2023
21 вересня 2023
28 червня 2023
12:48
14 червня 2023
11:40
12 травня 2023