Поділитись:

«Штучно розкручена тема», – Моклиця про протести «євробляхарів»

Субота, 09 березня 2019, 09:00

Купівля дешевих авто з Європи стала частиною маніпуляції, вважає керівник спецпроекту "Порошенко в Луцьку" Юрій Моклиця. Його опонент, представник кандидата в президенти Руслана Кошулинського Анатолій Вітів, називає ситуацію, яка виникла впродовж останнього року з євробляхарями – прорахунком влади. З цим частково погоджується і експерт, політолог, голова Центру політичного аналізу та консалтингу Михайло Наход.

Тему обговорювали 7 березня в дебютному випуску ток-шоу «Протилежний погляд. LIVE». Відтепер програма виходить на «12-му каналі» щочетверга о 19:45. Ведуча, Галина Падалко, запитувала гостей, чи вирішена нині проблема з власниками автомобілів на єврореєстрації.

«Це був конфлікт, штучно розігрітий політиками, розкручений для того, щоб створити хвилю протесту. Ніби то протесту. Бо юридичні норми і до того були такі самі. В чому суть цієї хвилі: «Люди, може бути дешево». Так само маніпуляція, як з газом. Тому що всі насправді знають, що автомобіль – це дорого скрізь. В Європі ти купуєш дешево автомобіль, але ти за нього платиш кожен день. Пальне, парковки, страховки, екологічний збір, утилізація. Ну нас же ж цього немає. Купив машину, і думаєш, цар і Бог», – висловив свою думку Юрій Моклиця.

Тому за автомобіль треба платити, зазначив він. Також додав, що не підтримує тезу, що кожен повинен їздити на авто, оскільки саме в Луцьку інфраструктура цього не витримає.

Анатолій Вітів йому заперечив: «Політики не розігнати цю тему. Юристи та розумні хлопці знайшли дірку в законі. Всього на всього. Кабмін – неповороткий, або теж був «в темі/в долі» – не реагував. На цьому багато людей робили бізнес. Потім воно перейшло у критичну межу, стало неконтрольоване. Керівник поліції казав, що понад 30% злочинів на євробляхах. Але це не питання до тих людей, які купили машину. Є закон, який дозволяв їм ввозити і вони це робили».

Тож він вважає, що влада мали би швидше реагувати, а уряд сам загострив цю тему з протестами.

Михайло Наход погодився, що з вирішенням проблеми затягнули, не створивши рівні умови на початку для всіх. Якщо цю дірку в законі знайшли, то для цього є органи влади, аби їх закривати, а не чекати протистояння декількох сторін. Нинішнє вирішення теж викликає питання, однак це рішення проміжне і потрібно прагнути до того, що авто для українців були доступніші без різних схем.   

Постійний партнер програми – магазин чоловічого ділового одягу "Arber"

Повний випуск дивіться нижче:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 березня 2023
03 січня 2023
10 листопада 2021
31 серпня 2021
09 липня 2021
11 червня 2021
19 травня 2021
12 травня 2021
21 квітня 2021
18 квітня 2021