Поділитись:

«Я — транс-жінка-феміністка» та «Бог! Батьківщина! Патріархат!»: у Києві контрмарші, є затримані

П'ятниця, 08 березня 2019, 15:01

У Києві на Михайлівській площі 8 березня з участю від 100 до 150 активісток пройшла акція «Марш жінок», учасники якої виступають проти домашнього, сексуального і психологічного насильства. Паралельно відбувалася контракція правих сил, щонайменше троє її учасників, які намагалися завадити проведенню «Маршу жінок», затримані.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Учасники «Маршу жінок» тримають плакати з гаслами: «Ні насильству, домаганням, проституції, згвалтуванням?», «Моє тіло — моє діло» та «Я — транс-жінка-феміністка. А чого досягли ви?». Один з учасників акції також тримає прапор ЛГБТ-спільноти.

Christopher Miller on Twitter

На сторінці Маршу жінок у Facebook, зокрема, повідомляється: «Ми виступаємо проти ультраправового, домашнього, сексуального, економічного та психологічного насильства. Ми виступаємо проти тиску та насильства патріархального устрою».

Учасники «Маршу жінок», участь в якому беруть також і чоловіки, заявили, що підтримують ухвалення Стамбульської конвенції, закликають, зокрема, дати жінкам захист від насильства, дати рівні можливості для них та скасувати гендерні стереотипи. Серед іншого учасники акції наголосили, що виступають проти заборони права на аборт та «кухонного рабства».

Поруч із учасниками акції зібралися її противники. Противники Маршу жінок тримають плакати з гаслами: «Бог! Батьківщина! Патріархат!», «Фемінізм руйнує українські родини» та «Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки» і прапори, зокрема, з символікою руху «Традиція і порядок».

Автор фото:Фото: "Марш жінок" в Києві (РБК-Україна)

Автор фото:Фото: "Марш жінок" в Києві (РБК-Україна)

Учасників акції та контракції розділяє кордон поліції.

"Сьогодні у Києві на Михайлівській площі відбувається дві акції. Під час збору учасників між представниками виник конфлікт і штовханина. Правоохоронці оперативно втрутилися і попередили бійку. Трьох активних учасників доставили до управління поліції для надання пояснень", - йдеться в повідомленні від Нацполіції Києва, передає "Українська правда".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 8 березня: повії, Клара Цеткін та чи може православна жінка святкувати

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 листопада 2023
17:51
25 листопада 2023
18:07
03 липня 2023
02 червня 2023
13 березня 2023
23 лютого 2023
21 липня 2022
07 липня 2022
21 травня 2022
20 травня 2022