Поділитись:

Ціни на квіти у Луцьку поки не зросли

Четвер, 07 березня 2019, 11:30

Уже не перший рік найпопулярнішими квітами, які купують луцькі чоловіки на 8 березня, залишаються тюльпани. Хоча квіткові магазини нашого міста пропонують широкий асортимент на будь-який смак та гаманець.

ІА «Конкурент» відвідав кілька магазинів у Луцьку 5 та 7 березня, аби подивитися, чи виросла ціна на квіти.

На квітковому ринку біля філармонії у всіх магазинах ціна лишилася стабільною. Як каже флорист Мар’яна, вона ж і власниця квіткового магазину «Fiori», ціна на весь асортимент  тут виросте саме 8 березня. Тюльпани у магазині коштують 18-20 грн за штуку. Другою за популярністю тут є орхідея. Ціна на неї коливається від 260 до 380 грн. Горщик нарцисів – 68 грн. Еквадорська троянда найдорожча серед троянд – 40 грн. Усі інші  – дешевші. Мар’яна каже, що нових троянд у магазин закупляти не будуть, продаватимуть тільки ті, що є. Бо ціна по закупці 30-35 грн за штуку. Каже, що навіть не знає, за скільки тоді їх людям продавати.

Найдешевший і найбанальніший букет, який можна купити цього року у Луцьку, складений з трьох тюльпанів, коштуватиме тут 85-90 грн.  

Пори те, що стихійна торгівля заборонена, Біля ЦУМу все-таки  сьогодні можна купити тюльпани та котики. Один тюльпан тут коштує 20 грн. Букет з котиків і 5 тюльпанів можна придбати за 50-60 грн. А композиції з котиків вартують від 10 до 20 грн.

Широкий вибір квітів і на Театральному майдані міста.

В квітковому пасажі біля ЦУМу ціна на тюльпани – 20 грн за штуку. Саме ці квіти тут також найбільше купують, кажуть флористи. І найбільшим попитом користуються тюльпани ніжного фіолетового кольору. Букет з 5 тюльпінв тут можна купити від 120 до 150 грн, в залежності від упаковки. Ціну на них з учорашнього дня не піднімали, хоча тюльпани привезені 7 березня вранці.

Одна квітка гвоздики коштує 30 грн. Орхідеї – від 250 до 480 грн.

А от на великі гарні букети чоловікам цьогоріч потрібно трохи витратитися. Великі гарні композиції з троянд, ромашок, тюльпанів коштують від 300 до 350 грн.

У магазині "Квіти. Декор" ціни також не піднімали. Тюльпан коштує 20-25 грн, троянди – 25-70 грн. Найпростіший букет з тюльпанів тут можна придбати від 150 грн.

Як переконують флористи, цього року ліпше забути про целофан і яскраві обгортки. Переважно усі обирають так званий  крафт-папір, який нагадує звичайний картон світлого коричневого кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи розповіли чого жінки хочуть на 8 березня

Надрукувати
мітки:
коментарів