Поділитись:

"Волинська газета" вважає Гунчика творцем "медіапорожнечі" на Волині

Субота, 30 квітня 2016, 13:30
«Волинська газета» вважає Гунчика  творцем «медіапорожнечі» на Волині

В знак протесту проти придушення свободи слова, редакція газети не випустить черговий номер 5 травня.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті видання.

"Якщо в Києві тільки зараз додумалися позбавити права на роботу популярного телеведучого та творця програми "Свобода слова" Савіка Шустера, то волинський губернатор уже давно виступає в ролі посадовця, при якому в області виникає медіапорожнеча. Щось подібне відбувалося лише тоді, коли тут керував генерал Анатолій Француз. Але Володимир Гунчик може "похвалитися" більшим "рейтингом": за час його правління на Волині знищено газети "Віче-інформ", "Телерадіогазету", "Хроніки Любарта"… А 28 квітня був змушений заявити про припинення випуску видання колектив "Слова Волині",– сказано в матеріалі.

Також редакційний колектив заявив про свою солідарну позицію з Савіком Шустером.

"Висловлюючи підтримку Савікові Шустеру та його колективу, вкотре засвідчуючи відданість основоположним принципам свободи слова в Україні, журналісти "Волинської газети" заявляють про свою солідарність у боротьбі за свободу слова. "Волинська газета" – єдине видання області, яке тісно співпрацює з програмою "Шустер.Live". Тому в єдино можливий для нас спосіб підставляємо своє плече підтримки київським журналістам та нашим побратимам із усієї України та окупованого Криму: реальним виявом цього стане невихід у світ "Волинської газети" у четвер 5 травня 2016 р., у день, коли в тоталітарній совєтській державі "святкували" "день преси"", – висловили підтримку Шустеру журналісти газети.

Підписалися під заявою головний редактор видання Володимир Данилюк, секретар первинної організації НСЖУ Олена Лівіцька,голова первинного комітету НМПУ Оксана Бубенщикова.

Надрукувати
мітки:
коментарів