Поділитись:

На Волині через грип закрили три школи

Вівторок, 05 березня 2019, 15:11
На Волині через грип закрили три школи

У Волинській області спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Щотижня спостерігається зниження захворюваності.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

За останній тиждень кількість хворих на ГРВІ та грип на Волині зменшилась на 5 %, зареєстровано 5980 випадків проти 6268 попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності нижчий від епідемічного порогу на 9 %. Є локальні перевищення епідемічних порогів у Рожищенському районі (на 78 %), Ковельському районі (на 36 %), Камінь-Каширському районі (на 9 %) та незначні перевищення (на 2-4 %) у Шацькому, Іваничівському, Любомльському та Горохівському районах. Найнижчі показники захворюваності у Любешівському, Локачинському районах та місті Нововолинську.

66% хворих становлять діти до 17 років (3970 осіб).  Найбільше уражена група – школярі (65 % від захворілих дітей). У зв’язку із ускладненням епідситуації в окремих навчально-виховних закладах, де відсутні через хворобу понад 20 % учнів, лікарі-епідеміологи надали рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання. Так, припинено навчання в 3 школах  області (двох в Горохівському та одній в Турійському районах).

Кількість осіб, які потребували стаціонарного лікування через ускладнення перебігу хвороби, зменшилась на 23 % і становила 87 осіб проти 113 попереднього тижня.  Госпіталізовано 1,5 % від захворілих, найбільше серед дітей віком 0-4 роки (37 % від загальної кількості).

З початку епідемічного сезону, який розпочався 1 жовтня 2018 року, на грип і ГРВІ перехворіли понад 117 тисволинян – це 11,3 % населення області. Інтенсивний показник захворюваності в поточному епідсезоні в 1,8 разів нижчий рівня аналогічного періоду минулого року. 

В нинішньому епідемічному сезоні фахівці вірусологічної лабораторії визначили віруси грипу типу А (Н3), що доводить вплив саме цього підтипу на сезон 2018 – 2019 років.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17 років (16 % від загальної кількості). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани продовжують хворіти на ГРВі, кору немає

Надрукувати
мітки:
коментарів