"Не проти вакцинації – проти дискримінації": у Луцьку протестують батьки (фото, оновлюється)

Понеділок, 04 березня 2019, 11:20

У Луцьку батьки влаштували під будівлею мерії акцію протесту, аби захистити права на освіту та свободу вибору в лікуванні і профілактиці захворювань.

На мітинг зібралися 4 березня, це всеукраїнська акція. Мета акції – звернути увагу влади на ситуацію з відстороненням від навчального процесу дітей, які не мають щеплень. Адже це, зазначили батьки, суперечить закону. 

"Наші діти здорові. Я не проти вакцинації, я проти дискримінації, проти того, що дітей відсторонюють від навчання", – наголосила одна із учасниць акції Наталія Колядич, два тижні тому її дитині заборонили відвідувати навчання.

Батьки закликають не тиснути на них. 

Організаторка акції в Луцьку Олена Кремінь зазначила, що її двох дітей не допустили до навчання через відсутність щеплень. Тепер одна дитина мусить вчитися вдома.

Жінка показала медкарту дитини, яка майже порожня.

"Дитина не хворіла. Я вважаю, що без прививок діти здоровіші", –  наголосила вона. 

Серед учасників є не тільки батьки школярів, є й батьки, дітей яких не пускають у дитсадки. Також є й ті, хто категорично проти вакцинації. Однак основна вимога протестувальників – право на вибір. 

Учасники протесту збирають підписи під колективним зверненням до керівництва області. 

Звернення занесуть у ЦНАП, а потім поїдуть до адміністраціїї. Голову ОДА Олександра Савченка проситимуть скасувати розпорядження про недопущення невакцинованих дітей до навчання.

Очільниця управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна запевнила, що розпорядження дієве, адже кількість хворих на кір зменшується. А про скасування цього документа не може бути й мови. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: