На Волині діти втекли з реабілітаційно центру, аби повернутися додому

Понеділок, 04 березня 2019, 10:53

Патрульні поліцейські отримали повідомлення про те, що двоє хлопчиків зупиняють автомобілі на трасі з Ковеля до Луцька.

Поліцейські прибули на об’їзну біля Ковеля. Поспілкувавшись із дітьми, з’ясували, що ті втекли з реабілітаційного центру в Ковелі і направлялися до свого села, що в Ковельському районі. Один з хлопців був без верхнього одягу, – інформує патрульна поліція Волині. 

Інспектори втішили малих, провели профілактичну розмову та переконали, що їм краще повернутися назад, до центру, де за ними гарно доглядають і добре годують. Коли ж сімейні проблеми залагодяться, вони повернуться додому. Двоє братів послухали патрульних та повернулися з ними в центр, де їх уже розшукували і чекали.

«На жаль, хлопці сумують за домом, але там мати зловживає алкоголем, вирішується питання, щоб передати їх батькові. Наразі цим питанням займається підрозділ ювенальної превенції. Окремо дякуємо небайдужим громадянам, які зупинилися і викликали поліцію, пригостили дітей смаколиками та потім телефонували й цікавилися долею дітей. Брати навіть ризикували потрапити під колеса автомобіля, але, на щастя, цього не сталось. Наразі в центрі вони мають належний догляд», – повідомив інспектор Патрульної поліції Волині Іван.