Поділитись:

Храм в Охлопові на Горохівщині перейшов до ПЦУ

Неділя, 03 березня 2019, 10:50
Храм в Охлопові на Горохівщині перейшов до ПЦУ

Охлопівська парафія більше не хоче бути у складі Московського патріархату. На парафіяльних зборах рішення влитися у Православну церкву України підтримали одноголосно.

«За» висловилися усі 57 присутніх на голосуванні 2 березня. Про це повідомляє Район.in.ua.

Настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Олександр Галузій, за інформацією видання, наразі не визначився куди має прикмнути.

Додамо, що охлопівська парафія належить до Мар'янівського благочиння, де процес приєнання до ПЦУ відбуваєтсья дуже активно. Раніше історичне рішення уже прийняли у Борисковичах, Бранах, Бужанах, Довгові, Журавниках, Квасові, Миркові, Сільці, Широкому, Цегові (по цьому селу інформацію озвучували у Волинській ОДА). За інформацією видання, такі ж наміри мають православні жителі села Борочиче, у якому є дві церкви, але пристали на пропозицію священика відкласти процес до травня. Невідомою для редакції зараз є позиція кількох парафій цього блачгочиння, а це Пірванче, Печихвости, Мар'янівка, Ржищів і Пильгани.

Парафія села Печихвости вийшла зі складу УПЦ МП і приєдналася до Київського патріархату у 2014 році.

На минулому тижні приєднатися до ПЦУ також вирішила парафія села Ощів Горохівського району.

Свято-Миколаївська церква у селі Охлопів Горохівського району Волинської області, пам'ятка архітектури національного значення (охоронний №105). Вважається найдавнішим прикладом точного перенесення плановопросторової структури дерев'яної церкви у муровану, що становило важливу тенденцію розвинту церковного будівництва на українському ґрунті. Церква є найдавнішою пам'яткою архітектури Горохівського району. У церкві є п'ятиярусний іконостас XVII ст. з невисоким рельєфом різьблення, що нагадує ренесансну білокам'яну різьбу Львова.

Храм в Охлопові на Горохівщині перейшов до ПЦУ

Зазначимо, що Свято-Миколаївська церква у селі Охлопів Горохівського району Волинської області є пам'яткою архітектури національного значення (охоронний №105). Вважається найдавнішим прикладом точного перенесення плановопросторової структури дерев'яної церкви у муровану, що становило важливу тенденцію розвинту церковного будівництва на українському ґрунті. Церква є найдавнішою пам'яткою архітектури Горохівського району. У церкві є п'ятиярусний іконостас XVII ст. з невисоким рельєфом різьблення, що нагадує ренесансну білокам'яну різьбу Львова.

Храм в Охлопові на Горохівщині перейшов до ПЦУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Перехід до ПЦУ

Надрукувати
мітки:
коментарів