Поділитись:

Цькування вчителів батьками можуть визнати булінгом

П'ятниця, 01 березня 2019, 14:50
Цькування вчителів батьками можуть визнати булінгом

Київська міська профспілка працівників освіти направила до парламентських фракцій і груп пропозиції щодо визнання булінгом злочинних дій батьків стосовно педагогічних працівників.

Про це повідомляє Освіта.ua.

У профспілці наголошують, що вмотивованість, професійний розвиток, фаховий рівень педагогічних працівників, відсутність плинності кадрів залежить, у першу чергу, від гарантованого обсягу трудових і соціально-економічних прав освітян.

У зв'язку з цим, столична профспілка ініціювала створення робочої групи з розробки законопроекту про статус педагогічного і науково-педагогічного працівника.

Наразі робоча група здійснює опрацювання пропозицій, що надходять від працівників освіти, зокрема щодо вдосконалення законодавчого регулювання правових, економічних, соціальних та організаційних засад діяльності педагогічних, науково-педагогічних працівників, підвищення престижності науково-педагогічної та педагогічної діяльності, визнання провідної ролі педагогічних, науково-педагогічних працівників у розвитку освіти.

«Окрім того, у зв'язку з непоодинокими випадками поширення недостовірної інформації про працівників освіти, «цькування» та злочинних дій батьків стосовно педагогічних працівників, КМОППОіНУ направила пропозиції щодо визнання булінгом дій, психологічного, фізичного насильства батьків стосовно працівників освіти до депутатських груп та фракцій ВРУ, а також до робочої групи, зініційованої народним депутатом О.Білозір, з питання підготовки змін до законодавства щодо посилення захисту прав вчителів», – наголосили у столичній профспілці освітян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробляють закон про захист вчителів

Надрукувати
мітки:
коментарів