Волинь – серед областей, де найдешевший м'ясний кошик
Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, де в Україні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик.
Про це в мережі Facebook написав голова Асоціації Олексій Дорошенко.
До м'ясного кошика ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десяток яєць.
За даними офіційної статистики, найдорожчий кошик у Києві – коштує він 755 грн, а найдешевший – на Тернопільщині, який обходиться в 625 грн. Різниця між цими регіонами становить 130 грн.
ТОП-5 найдорожчих “м’ясних” регіонів:
- Київ – 755 грн;
- Київська область – 719 грн;
- Закарпатська область – 702 грн;
- Чернівецька область – 698 грн;
- Луганська – 697 грн.
ТОП-5 найдешевших "м'ясних" регіонів:
- Тернопільщина – 625 грн;
- Волинь – 647 грн;
- Чернігівщина – 650 грн;
- Львівщина – 653 грн;
- Черкащина – 654 грн.
А поміж ними розмістились такі регіони:
- Одеська область – 690 грн;
- Миколаївська область – 686 грн;
- Сумська – 678 грн;
- Полтавська – 677 грн;
- Херсонська – 674 грн;
- Донецька – 671 грн;
- Харківська – 669 грн;
- Рівненська – 667 грн;
- Запорізька – 665 грн;
- Кіровоградська – 663 грн;
- Вінницька і Дніпропетровська області – по 661 грн;
- Житомирська – 659 грн;
- Хмельницька – 657 грн;
- Івано-Франківська область – 655 грн.
Щодо кожного продукту м’ясного кошика найдорожчими і найдешевшими регіонами є:
- Яловичина. Найдорожчий регіон – місто Київ – 145 грн за кілограм, а найдешевший – Донеччина зі 115 грн. Різниця в ціні між ними становить 30 грн.
- Свинина. Найдорожчу свинину ви купите на Закарпатті – за 125 грн. А найдешевшу знайдете в Тернопільській області – за 103 грн. Різниця в ціні – 22 грн.
- Сало. Найбільша вартість сала в столиці, де кілограм коштує 118 грн. Найнижча ціна на Тернопільщині – 52 грн. Різниця – 66 грн.
- Філе курятини. Найбільша ціна на Луганщині – 113 грн за кілограм. А найдешевша курка в Дніпропетровській області – 99 грн. Різниця між ними становить 14 грн.
- Тушка курятини. Найдорожча область – Донецька з 62 грн, а найдешевша – Дніпропетровщина, де кілограм обійдеться в 54 грн. Різниця в ціні між цими регіонами – 8 грн.
- Ковбаса варена. Найбільше доведеться заплатити за ковбасу на Луганщині – 105 грн, а найменше – в Черкаській області – 73 грн. Різниця в ціні – 32 грн.
- Риба морожена. Найдорожча риба – в Закарпатській області, де її вартість 81 грн за кілограм. Найдешевша – на Одещині, за 68 грн. Різниця в ціні – 13 грн.
- Яйця курячі. Найдорожчі яйця продаються на Харківщині, де їх ціна становить 28 грн за десяток. Найдешевші придбаєте у Львівській області – за 22 грн. Різниця між регіонами – 6 грн.
Дані альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців м’ясний набір подорожчав на 10 %. Майже усі продукти зросли в ціні: ковбаса – на 22 %, філе курятини – на 21 %, яловичина – на 15 %, свинина – на 12 %, риба – на 8 %, сало – на 7 %, тушка куряча – на 6 %. Тільки курячі яйця подешевшали за одинадцять місяців на 7 %.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть дозволити собі більше алкоголю
Луцький священник УПЦ «МП» зробив пропозицію «матушці» в піцерії після 23 років шлюбу
Де на Волині збереглася давня дерев'яна церква (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Відомий луцький фотограф провів екскурсію «Волинською Голландією» та зазнімкувався з панянками (відео)
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)