Поділитись:

Волинь – серед областей, де найдешевший м'ясний кошик

Четвер, 28 лютого 2019, 11:40
Волинь – серед областей, де найдешевший м'ясний кошик

Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, де в Україні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик.

Про це в мережі Facebook написав голова Асоціації Олексій Дорошенко.  

До м'ясного кошика ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десяток яєць. 

За даними офіційної статистики, найдорожчий кошик у Києві – коштує він 755 грн, а найдешевший – на Тернопільщині, який обходиться в 625 грн. Різниця між цими регіонами становить 130 грн. 

ТОП-5 найдорожчих “м’ясних” регіонів:

  1. Київ – 755 грн; 
  2. Київська область – 719 грн; 
  3. Закарпатська область – 702 грн; 
  4. Чернівецька область – 698 грн;
  5. Луганська – 697 грн.

ТОП-5 найдешевших "м'ясних" регіонів:

  1. Тернопільщина – 625 грн; 
  2. Волинь – 647 грн; 
  3. Чернігівщина – 650 грн; 
  4. Львівщина – 653 грн; 
  5. Черкащина – 654 грн.

А поміж ними розмістились такі регіони:

  • Одеська область – 690 грн; 
  • Миколаївська область – 686 грн;
  • Сумська – 678 грн;
  • Полтавська – 677 грн;
  • Херсонська – 674 грн;
  • Донецька – 671 грн; 
  • Харківська – 669 грн;
  • Рівненська – 667 грн;
  • Запорізька – 665 грн;
  • Кіровоградська – 663 грн;
  • Вінницька і Дніпропетровська області – по 661 грн;
  • Житомирська – 659 грн; 
  • Хмельницька – 657 грн;
  • Івано-Франківська область – 655 грн. 

Щодо кожного продукту м’ясного кошика найдорожчими і найдешевшими регіонами є: 

  • Яловичина. Найдорожчий регіон – місто Київ – 145 грн за кілограм, а найдешевший – Донеччина зі 115 грн. Різниця в ціні між ними становить 30 грн. 
  • Свинина. Найдорожчу свинину ви купите на Закарпатті – за 125 грн. А найдешевшу знайдете в Тернопільській області – за 103 грн. Різниця в ціні – 22 грн.
  • Сало. Найбільша вартість сала в столиці, де кілограм коштує 118 грн. Найнижча ціна на Тернопільщині – 52 грн. Різниця – 66 грн.
  • Філе курятини. Найбільша ціна на Луганщині – 113 грн за кілограм. А найдешевша курка в Дніпропетровській області – 99 грн. Різниця між ними становить 14 грн.
  • Тушка курятини. Найдорожча область – Донецька з 62 грн, а найдешевша – Дніпропетровщина, де кілограм обійдеться в 54 грн. Різниця в ціні між цими регіонами – 8 грн. 
  • Ковбаса варена. Найбільше доведеться заплатити за ковбасу на Луганщині – 105 грн, а найменше – в Черкаській області – 73 грн. Різниця в ціні – 32 грн.
  • Риба морожена. Найдорожча риба – в Закарпатській області, де її вартість 81 грн за кілограм. Найдешевша – на Одещині, за 68 грн. Різниця в ціні – 13 грн. 
  • Яйця курячі. Найдорожчі яйця продаються на Харківщині, де їх ціна становить 28 грн за десяток. Найдешевші придбаєте у Львівській області – за 22 грн. Різниця між регіонами – 6 грн.

Дані альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців м’ясний набір подорожчав на 10 %. Майже усі продукти зросли в ціні: ковбаса – на 22 %, філе курятини – на 21 %, яловичина – на 15 %, свинина – на 12 %, риба – на 8 %, сало – на 7 %, тушка куряча – на 6 %. Тільки курячі яйця подешевшали за одинадцять місяців на 7 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть дозволити собі більше алкоголю

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 січня 2024
17 грудня 2023
06 вересня 2023
07 лютого 2023
19 листопада 2022
16 листопада 2022
29 вересня 2022
15:10
20 вересня 2022
07 вересня 2022
04 грудня 2021