Поділитись:

Кабмін вирішив вдруге створити новий Одеський медуніверситет

Четвер, 28 лютого 2019, 01:56
Кабмін вирішив вдруге створити новий Одеський медуніверситет

Кабінет міністрів вже вдруге ухвалив рішення про створення Національного Одеського медичного університету.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, передає Українська правда.

"Попереднє рішення Уряду про створення нового університету, втілення якого було заблоковано судом, скасовано", – зазначають у МОЗ.

У МОЗ розповіли, що створять Національний Одеський медичний університет через злиття Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) та Кримського державного медичного університету імені С. І. Георгієвського.

"Це  дієвий та законний шлях, щоб звільнити Одеський університет від  свавілля поплічників екс-ректора Валерія Запорожана, які наразі фактично захопили ОНМедУ. Свавілля рейдерів є протиправними та зухвалими: проплачені мітинги за участі іноземних студентів, залякування співробітників і студентів, маніпуляції з підписами, документами та кошторисами університету", – наголошують у міністерстві.

Крім того, у відомстві зазначають, що такі протиправні дії прихильників колишнього ректора призвели до затримки виплат стипендій та зарплат протягом уже двох місяців.

"До МОЗ України двічі надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Через це в обох випадках проекти кошторису не могли бути підписаними і тому були повернуті до університету. При цьому уповноваженим особам вони блокують можливість надіслати в МОЗ України проект кошторису. Як наслідок, у заручниках рейдерів тисячі студентів і співробітники університету", – розповідають у МОЗ.

Новий університет відкриють на базі ОНМедУ, тобто фізичного перенесення закладу не буде. "Студенти та викладачі продовжать безперебійно навчання та роботу, а їхні права жодним чином не будуть порушені", – запевняють у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медуніверситетам більше не нав'язуватимуть навчальні плани

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
16:34
04 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024