Поділитись:

Ліки в села хочуть доставляти поштою

Четвер, 28 лютого 2019, 05:47
Ліки в села хочуть доставляти поштою

Ліки у сільську місцевість, де відсутні аптеки, можуть доставляти поштою. Таку пропозицію озвучили під час засідання Кабінету міністрів України 27 лютого.

Про це інформує Громадське.

"Треба додатково опрацювати це питання для того, щоб у сільській місцевості, там де немає аптек, забезпечити населення ліками", – повідомив міністр кабінету міністрів України Олександр Саєнко.

За його словами, в уряді наразі вивчають світовий досвід доставки ліків за допомогою пошти. Зазначається, що таким чином пропонують доставляти ліки, які не потребують спеціального температурного режиму.

В уряді зазначають, що розширили фінансування програми "Доступні ліки", яка з 1 січня 2019 року перейшла під порядкування Національної служби здоров’я.

На початку 2019 року в уряді анонсували запуск "електронного рецепту", за яким можна буде отримати ліки.

Раніше повідомлялось, що Міністерство охорони здоров’я планує розширити програму "Доступні ліки" препаратами з державних закупівель у 2019 році.

Програму "Доступні ліки" запровадили у квітні 2017 року. За 9 місяців минулого року було продано ліків на 614 мільйонів гривень за 14 мільйонами рецептів. На 2018 в бюджеті закладено 1 мільярд гривень для відшкодування ліків.

Щоб ці гроші використовувалися раціонально, уряд зобов’язав голів місцевих адміністрацій щомісяця звітувати як в їх регіонах реалізується програма "Доступні ліки".

Програма передбачає забезпечення необхідними ліками хворих на діабет, астму та серцево-судинні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спричиняють хворобу серця: в Україні заборонили ряд ліків

Надрукувати
мітки:
коментарів