Поділитись:

Що запитували в Андрія Покровського на відкритій зустрічі у Луцьку (фото)

Середа, 27 лютого 2019, 16:25

У Луцьку відбулася відкрита зустріч із депутатом міськради, меценатом та бізнесменом Андрієм Покровським. Так, під час заходу він розповів про своє бачення розвитку міста та дав відповіді на запитання присутніх лучан.

Це вже одинадцята зустріч у рамках проекту «Школа свідомого громадянина», яку реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ» спільно із РЦ «Промінь». Захід, який відбувся 26 лютого, зібрав чимало охочих долучитися до відкритої розмови на тему «Луцьк: що далі..?».

«Конкурент» публікував висловлювання Андрія Покровського та зібрав відповіді на запитання, які цікавили лучан найбільше.

Спочатку відкрите інтерв’ю із депутатом Луцькради провела модераторка заходу Галина Падалко.

Вона поцікавилася ставленням бізнесмена до того, що кілька днів тому деякі ЗМІ запустили інформацію і почали її активно «роздувати» з приводу причетності Покровського до грального бізнесу.

«Не деякі ЗМІ, ми можемо сказати, що це за ЗМІ. Вони сьогодні тут присутні. Це компанія «Аверс» та інтернет-видання «Волинські новини». Всі ми знаємо причетність до цих ЗМІ «укропівської» верхівки, знаємо, що це йде серія заказних матеріалів. Я сподіваюся, вони будуть продовжуватися. І думаю, що це буде тривати до місцевих виборів у 2020 році», – відповів Андрій Покровський.

Та додав, що припинив займатися гральним бізнесом у 2009 році після того, як Верховна Рада прийняла Закон «Про заборону грального бізнесу».

«Я законослухняний громадянин і з тих пір гральним бізнесом не займаюся. Те, що провели нібито журналісти розслідування, і ніби щось довели в своїх фільмах чи статтях – я ще раз повторюю, це відверта брехня», – заявив депутат Луцькради.

Опісля цього, додав, що це тимчасова влада розвела Лас-Вегас у місті і тепер хоче це перекинути на нього.

«Чого перекидати з хворої голови на здорову? Ви ж влада, ви несете відповідальність. Ідіть і боріться з тими закладами, закривайте їх, щось робіть. Чому ви приписали Покровському те, до чого взагалі він взагалі не має відношення? Проект рішення я зареєстрував, завтра він піде на сесію, ми побачимо, як будуть голосувати депутати з більшості. Я впевнений, що опозиційні депутати будуть підтримувати. Я розв’язую владі руки», – прокоментував Андрій Покровський.

Також Галина Падалко запитала у бізнесмена, яким було найбільше розчарування як інвестора. На що він відповів, що розчарування були завжди, але він звик адаптовуватися до всього.

«Я мав багато діалогів із місцевими підприємцями, бізнесменами. З усіма ми говорили про те, що потрібно об’єднуватися, збагачувати бізнес, середовище, в якому розвивається цей бізнес. Потрібно збагачувати наше місто тому, що будь-який бізнесмен хоче працювати в тих умовах, де є платоспроможний клієнт, де є гроші. Який зміст працювати там, де немає потенційного споживача? І всі погоджувалися, говорили, що дійсно треба об’єднуватися, рухатися спільно. Але за останні 2 роки я побачив абсолютно іншу тенденцію. Багато хто просто тікає, інші кажуть, що рухатися немає сили, а ті, від кого щось залежить, має відношення до влади і могли б повипливати на процес, то говорять, що їх це не цікавить, вони візьмуть, що їм потрібно і підуть звідси. І ось це є справді розчаруванням. Тому, що ти вкладаєш всі свої зусилля на те, щоб був розвиток, а отримуєш тільки негатив і плювки в спину», – розповів бізнесмен.

Однак згодом Андрій Покровський поділився і найбільшими успіхами, про які він говорив з усмішкою.

«Я вже не одноразово казав, що мені дуже приємно, коли я приїжджаю на «Сіті Парк». Як би там не критикували, я вважаю, що зроблено багато. Хай невелика територія, але зроблено все з душею і любов’ю. І багато хто з моїх друзів, лучан приходять і кажуть, що це місце має позитивну ауру. Воно створене по суті на смітнику, але нині там європейська краса», – зауважив меценат.

Також додав, що часто проїжджає навколо РЦ «Промінь» і милується попри критику.

«Згадайте, якою вона була площа перед «Променем». Стояли машини перед входом, все було запущено», – пригадав депутат.

Нині ж на площі діє відреставрований за кошти РЦ фонтан. За ті ж кошти 2 роки обслуговується й сама площа навколо центру. Із міського бюджету ні на цю територію, ні на «Сіті Парк» кошти не витрачаються зовсім.

«Мені приємно, що є такі люди, які це розуміють і оцінюють. Щоразу, коли я йду повз «Сіті Парк», РЦ «Промінь» чи біля житлових комплексів, які ми будуємо, в мене і совість чиста, і серце тішиться, що все добре зроблено для людей», – зізнався Андрій Покровський.

Опісля запитань від модераторки свої запитання мали нагоду поставити і охочі лучани.

«Ви говорили про транспорт і те, що знаком європейського міста є налагоджена транспортна система. Також ознака будь-якого європейського міста це велосипедний транспорт і доріжки. У Луцьку ще за попереднього мера Богдана Шиби прийняли концепцію розвитку велотранспорту, при Миколі Ярославовичу її затвердили і розписали. Але в Луцьку, на жаль, нічого з цим не відбувається. Ті доріжки, які робляться по проспекту Волі, це не велодоріжки, а не хочу вживати поганих слів. У нормальних містах їх фарбують яскраво-червоним кольором. В мене до вас прохання і пропозиція – займіться цим питанням», – звернувся до депутата лучанин.

На це Покровський відповів, що із задоволенням зайнявся б цією проблемою, адже й сам велосипедист. Однак нині немає таких повноважень.

«Якщо будуть повноваження, то все місто буде пояснене велодоріжками, і кожен охочий могтиме їздити велосипедом не тільки влітку, а й взимку. Тому, що вони мають чиститися», – відповів бізнесмен.

Не обійшлося на зустрічі й без запитань від вмотивованих студентів.

«Чи важко студенту у наш час відкрити власний бізнес в Україні, безпосередньо в Луцьку? Чи для цього обов’язково треба мати досвід?», – поцікавилася студентка СНУ ім. Лесі Українки.

«Все залежить від того, як хоче студент заробляти і наскільки в нього є бажання займатися бізнесом. Блат абсолютно ніякий не потрібен, не потрібні ніякі зв’язки, потрібне тільки бажання і наснага», – відповів Андрій Покровський.

Та розповів про стартапи, які під силу відкрити студентам. До прикладу barbershop чи діяльність фітнес-тренера.

«Якщо студент має бажання, власне бачення, хоче займатися бізнесом заради того, щоб забезпечити себе, а не заради того, щоб завтра їздити чи літати вертольотом, то він завжди знайде собі місце», – зауважив успішний бізнесмен.

Також лучани запитали, яку заповітну мрію має Андрій Покровський.

«Я ніколи не мріяв, бо реаліст по життю. Завжди знав, що легко ніколи не буде. Відповідаючи на запитання, розповім із чого починаю свій день. Я згадую, що потрібно зробити те, що мені більше всього не хотілося б, і починаю з цього свій день. Починаю завжди з труднощів. Коли я реалізовую ці труднощі, то вже немає страху ні перед чим. Тому я ні про що не мрію. А бажаю те, щоб ми усі жили усміхаючись один до одного», – відповів меценат.

Опісля ряду інших не менш цікавих запитань, Андрій Покровський обрав чотирьох лучан, які на його погляд поставили найбільш цікаві й креативні запитання та подарував книги і сертифікат на вивчення англійської мови.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Тимчасова влада використовує місто виключно для себе". Про що говорив Андрій Покровський у Луцьку

Надрукувати
мітки: