Поділитись:

Ще дві громади з Волині підключаться до Держгеокадастру

Четвер, 28 квітня 2016, 19:05

На Волині до бази даних та функціоналу Державного земельного кадастру мають намір підключитись дві територіальні громади – Устилузька міська та Маяківська сільська ради.

У відповідності зі змінами, прийнятими до Закону України "Про Державний земельний кадастр", органи місцевого самоврядування отримали можливість надавати громадянам адміністративні послуги з кадастру. Раніше це могли робити тільки державні кадастрових реєстраторів землевпорядної служби, – повідомляє Урядовий портал.

Устилузька міська та Маяківська сільська ради виявили бажання отримати можливість надання витягів з Державного земельного кадастру (ДЗК). Фахівці органів місцевого самоврядування вже проходять стажування у головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області. Після завершення навчання спеціалістів місцеві ради будуть підключені до системи ДЗК України.

"Передача повноважень Держгеокадастру місцевим органам влади є одним з кроків із децентралізації державних функцій. Ми очікуємо, що місцеві громади Волині активно підключатимуться до ДЗК. Адміністративні послуги у земельній сфері можна буде отримувати простіше", - наголошує начальник головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів