Поділитись:

Huawei представила складаний смартфон Mate X (відео)

Вівторок, 26 лютого 2019, 01:08
Huawei представила складаний смартфон Mate X (відео)

Компанія Huawei представила смартфон Mate X, оснащений гнучким екраном. На відміну від представленого недавно Samsung Galaxy Fold, в ньому використовується один восьмидюймовий екран, який загинається назовні, а не всередину. Завдяки цьому після складання користувач фактично отримує смартфон з витягнутим 6,6-дюймовим екраном. Продажі смартфона почнуться в середині 2019 року, а його ціна становитиме 2299 євро.

Про це повідомляє портал N+1, передає УНІАН.

"Виробники смартфонів досить давно представляли концепти гібридних пристроїв з гнучким екраном, які поєднують у собі можливості планшета і смартфона. Наприклад, Lenovo показала такий пристрій, а заодно і смартфон-браслет, ще у 2016 році. Однак, попри те, що гнучкі екрани вже існували, їх ресурс був замалий для використання у серійних пристроях і лише у 2018 році його вдалося довести до сотень тисяч циклів згинання і розгинання, тому з'явилася можливість налагодити серійний випуск гнучких смартфонів", – йдеться в повідомленні.

Huawei представила складаний смартфон Mate X (відео)

Зазначається, що компанія Huawei представила смартфон Mate X, оснащений гнучким екраном з діагоналлю вісім дюймів. У ньому використовується OLED-матриця, роздільна здатність якої становить 2480 на 2200 пікселів. Компанія вирішила використовувати конструкцію, використану раніше Lenovo і Royole, припускає, що в пристрої використовується один екран, половину якого при необхідності можна загнути назад. В такому режимі смартфон використовує одну з двох половин екрану: з діагоналлю 6,6 дюйма і співвідношенням сторін 19,5 до 9 або з діагоналлю 6,4 дюйма і співвідношенням сторін 25 до 9. У другому режимі екран стає більш витягнутим з-за того, що в бічній частині пристрою інженери передбачили виступ, в якому розташовані камери з роздільною здатністю 40, 16 і 8 мегапікселів, а також кнопки управління та інші компоненти. Товщина цього виступу, а також всього смартфона в складеному стані становить 11 міліметрів, а товщина більшої частини пристрою в розкладеному стані зменшується до 5,4 міліметра.

Huawei Mate X працює під управлінням процесора Kirin 980. Крім того, в ньому встановлений модем Huawei Balong 5000, що підтримує мережі стандарту 5G. У смартфоні використовується 8 гігабайт оперативної пам'яті та 512 гігабайт постійної, а також є слот з підтримкою карт пам'яті стандарту Huawei NM об'ємом до 256 гігабайт. Місткість акумулятора пристрою становить 4500 міліампер-годин. Продажу Huawei Mate X почнуться в середині 2019 року, а його ціна складе 2299 євро.

Варто зазначити, що компанії Huawei, як і іншим виробникам, не вдалося вирішити одну з головних проблем гнучких пристроїв поточного покоління. На деяких демонстраційних роликах можна помітити, що в розкладеному стані на місці згину екрану помітний нерівний виступ на плівці, яка використовується в якості зовнішнього покриття:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi Mi 9 представили офіційно: характеристики і ціна довгоочікуваного флагмана

Надрукувати
мітки:
коментарів