Поділитись:

Гола правда: Пігулки продуктивності топ-менеджменту Луцької міськради

Понеділок, 25 лютого 2019, 19:40

Гола правда: Пігулки продуктивності топ-менеджменту Луцької міськради

Секс, аварії і гроші. Три найбільш популярні теми у медіа. Сьогодні ми розглянемо останню та поговоримо ми про заробітні плати. Вас влаштовує скільки грошей ви заробляєте на роботі?

Думаю, що не залежно від розміру, більшість таки би не відмовились від надбавок, особливо, якщо вони у розмірі аж понад 250%. Так, ми сьогодні говоритимемо про скандальні премії луцьких чиновників і намагатимемось розкрити їх секрети такої високої продуктивності та працездатності.

Ми можемо собі дозволити це зробити, адже саме ми є їх роботодавцями, платячи податки. І очевидно, ми маємо повне право вимагати звітності та належного виконання своїх посадових обов'язків (або хоча би окреслення їх, коли їх абсолютно немає.) Якби міська рада була МакДональсом, то це було б набагато транспарентніше, ніж є зараз. Була б так звана дошка пошани, де було би розмішене усміхнене фото працівника місяця у червоній кепочці з буковкою М. Кращий касир, кращий продавець чи клінінг-менеджер. Але такої практики у міської ради немає, тому про кращих працівників потрібно дізнаватися лише за допомогою запитів і якби не журналісти Конкуренту, то ми б з вами ніколи і не дізналися своїх героїв: хто ж так багато трудиться на благо нашого міста!

Отож історія наступна: скрін новини півроку тому журналісти надіслали запит до міської ради, аби дізнатись скільки заробляють топ-менеджери Луцької міської ради, за доволі некороткий період отримали відповідь та зробили про це новину. І ось на початку вже цього року вони вирішили поцікавитись, яка ж загальна сума за весь минулий рік була нарахована посадовцям.  І в результаті звірення даних виявились деякі невідповідності. Ну як деякі, чи можна вважати не вказані 2 надбавки по 35 тисяч технічною опискою в районі статистичної похибки? Ні, бо 70 тисяч це майже 17 мінімальних заробітніх плат вчителя.  Тобто, загалом, підсумовуючи працівники міської ради дали завідомо неправдиві дані журналістам. Чому? Доволі риторичне уточнення.

Загалом, якщо вам цікаво, а вам цікаво, керівники ради напрацювали на більш ніж 3 мільйони. Більше ви зможете прочитати у матеріалі Руслана Пилипчука: https://konkurent.in.ua/publication/36933/milyoni-stali-vidomi-spravzhni-zarplati-kerivnikiv-lutskradi/

Тепер про цифри: середня заробітня плата виконуючого обовязків Григорія Пустовіта близько 52 тисяч грн. Його заступники: Юрій Вербич 48 тисяч, Григорій Недопад майже 40 тис, Костянтин Петрочук майже 36 тисяч, Олександр Рачков - 29 тисяч за місяці, коли він перед скандалом з хабарем ще працював у апараті. Надбавки цих людей доволі серйозні, але досить адекватні.

І взагалі, це абсолютно нормально, коли люди, які повинні нести відповідальність за ціле місто мають високі заробітні плати. Треба відходити від цього тупого соціалізму. Зрештою, потрібно розуміти, що достатні заробітні плати слугують певним запобіжником для пошуку інших і дуже часто неправомірних шляхів отримання додаткових доходів. Я вважаю, що заробітня плата очільника цілого міста не може бути меншою за 60-70 тисяч гривень. Це колосальна відповідальність і, чесно кажучи, тягар. Практика, коли зарплата мера близько до 20 тисяч, як у Тернополі, - не дуже справедлива.

Але є ще і інша історія. Це цілий інститут радників. Взагалі, в політиці дуже поширена практика, прилаштування потрібних людей, яким не вистачило адекватного місця, або вони не хочуть нести відповідальність ні за, що чи просто бездарні, на посади різноманітних радників, консультантів, помічників. Вони з дуже важливим виглядом тусуються на всіх політичних збіговиськах, іх посадові інструкції максимально не окреслені, компетенції цих людей також неясні. Чим вони займаються? Та хрін його знає чим вони займаються! Відповідальності очевидно ніякої теж немає. Зрозуміло, що за таку діяльнісь офіційна ставка зарплати не може бути великою, але тут є поле для премій та іноді вони можуть сягати розміру близько 250% від окладу.

Тож давайте подивимось хто ці люди та скільки ж вони заробюляють у середньому за місяць. Ігор Поліщук майже 27 тис, а це більше, ніж в мера Тернополя на 10 тисяч, Анатолій Миронюк - 17 тисяч, Борис Смаль - 15, Мар'яна Сорочук - 14. Це була хвилинка гендерної рівності.

Загалом, для того, щоб отримувати премії у всьому цивілізованому світі потрібно досягати поставлених KPI, перевиконувати плани та впроваджувати інноваційні креативні рішення. Яка ж ефективність зараз? Можемо розглянути найсвіжіший приклад з програними судами з ринками міста Луцька. За такі факапи у бізнесі люди вилітають з посад, як корки з фраголіно, а не отримують премії.

Чи можемо ми дозволити собі таке? Думайте самі!

Хай правда буде голою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
16 квітня 2024
14:14
13 квітня 2024
10:00
06 березня 2024
10 січня 2024
15 листопада 2023
01 листопада 2023
25 вересня 2023
12 вересня 2023