Поділитись:

Від безвиході, – речник ПЦУ на Волині про нічну стрілянину біля храму

Субота, 23 лютого 2019, 17:00

Фото: Перший Канал Соціальних Новин

Священик Свято-Миколаївського храму у Жидичині влаштував стрілянину через відчуття безвиході.

Таку думку в коментарі ІА "Конкурент" висловив речник Волинської єпархії Православної церкви України, настоятель Жидичинського монастиря Константин Марченко.

Зі слів Константина Марченка, від самого початку прихильники МП в селі обрали роль серйозних опозиционерів, мучеників, як вони себе називають. Починаючи від опитування в селі щодо переходу до ПЦУ, від парафіяльних зборів, постійно була спроба зіткнути людей між собою. Проте все ж вдавалося уникнути серйозних сутичок.

Щодо нічної стрілянини, яку влаштував священик Свято-Миколаївського храму, то, на думку речника Волинської єпархії ПЦУ, вона сталася через відчуття безвиході.

"Це від безвиході, від того, що немає вже розумних, логічних, чесних аргументів. І замість тих всіх аргументів, які мали бути, просто пролунали ось ці постріли. Якщо чесно, то це велике чудо, тому що вони були на рівні людських очей, і якби вони потрапили в людей (а тут їх було близько 12), то була б дуже велика серйозна біда. Але Бог милував", – зазначив Константин Марченко.

Нагадаємо: в селі Жидичин Ківерцівського району священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з вогнепальної зброї по людях.

Також речник Волинської єпархії ПЦУ зауважив, що ми всі, і священики в тому числі, – громадяни України, і якщо порушуємо закон цієї країни, то маємо відповідати.

"А він його порушив. Він мало не наробив біди. І, повірте, це не красні слова", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священику, який стріляв у Жидичині, призначать психіатричну експертизу, – поліція

Надрукувати
мітки:
коментарів