Поділитись:

"Я даю музикантам шанс", - лучанин, який судився з "АНТИТІЛАМИ"

Субота, 23 лютого 2019, 00:32

Підприємець з Луцька, який запатентував спосіб налаштування параметрів музичної композиції та судився з відомим гуртом «Антитіла», не вважає себе патентним тролем та вірить у справедливе правосуддя.

Про це розповідає ІА "Волинські Новини"

Нагадаємо, підприємець Сергій Лапковський з Луцька подав судовий позов на понад мільйон гривень проти популярного українського гурту «Антитіла», звинувативши їх у тому, що вони нібито використали у своїх композиціях запатентовану ним корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції».

Він заявляв, що впевнений у перемозі. Своєю чергою, музиканти назвали позов абсурдним та наголошують на тому, що йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях.

Втім, 11 лютого суд поставив крапку у справі. Підготовче судове засідання відбулося 23 січня, однак і тоді Лапковський у суд не з’явився. Він надіслав клопотання про зміну своїх адвокатів, через що начебто не має змоги брати участі у засіданнях.

Гурт «Антитіла» подав до суду зустрічний позов на Лапковського, зокрема музиканти вимагають від луцького підприємця грошової компенсації у розмірі 1 гривні та скасування «непатентноздатного патенту».

Через повторну відсутність позивача Сергія Лапковського, а також через відсутність пояснень щодо його неявки на засідання, суд вирішив залишити позовну заяву без розгляду. Однак і позов гурту «Антитіла» суд не прийняв. Музиканти запевнили, що знову позиватимуться, але уже незалежно від попередньої справи.

Адвокат музикантів Ярослав Куц зазначив, що знайти композиції, створені Лапковським, не вдалося. До того ж у нього немає музичної освіти, окрім приватних уроків із гри на гітарі.

Нещодавно Сергій Лапковський прокоментував справу журналісту тижневика «ФОКУС» Євгенії Корольовій.

В чому полягає суть ідеї, яка вами запатентована? Якщо можна більш простими словами це пояснити для широкого колу читачів.

У мене є спосіб виробляти музичну композицію краще, правильно. До мене виготовляли композиції з прогріхами, тепер я даю музикантам шанс (відкрив свій винахід) виробляти якісні музичні композиції, з усіх сторін.

В одному з коментарів ви сказали, що першим в світі стали ставити темп в тональність. Це дійсно можливо? Чи ви просто маєте на увазі, що до вас ніхто не оформлював свої авторські права на це?

Так, я перший у світі композитор, у якого налаштовані усі композиції, без винятку.

Невже з 2012 року не було жодного гурту чи окремого композитора, до якого ви змогли б звернутися з аналогічним позовом? Чи ви просто не відслідковували?

Про порушення моїх прав іншими виконавцями мені наразі невідомо.

Прочитала, що двоє суддів до цього вже відмовились розглядати позов. На підставі чого?

Це неправда. Суддя не може відмовитись від розгляду позову.

Чому ви вважаєте, що виграєте справу? Вона вже набула широкого резонансу, і якщо читати коментарі в інтернеті, то багато людей не на вашому боці. До того ж «Антитіла» доволі відомий гурт, і в них буде підтримка суспільства, це вас не зупиняє?

Не зупиняє. Я не розумію чого їх (гурт «Антитіла») люблять в Україні. Коли у країни була проблема зі збереженням власної території, прибув прем’єр міністр Великобританії з нотою: ми є підписантами договору про гарантії цілісності території України, що від нас потрібно? Після цього їздити по території Канади з меседжем, що у Королеви Великобританії сало замість мізків, як мінімум некоректно. Це не покращує іміджу України. Щодо позову, то ми вже переконались, що охлократія до добра не доводить. У суді є уповноважена особа, яка одноосібно розглядає спір. Я вірю у справедливе правосуддя. Іншого шляху у країни не має.

Ви вже напевно читали, що в ЗМІ вас називають «патентним тролем». Як ви до цього ставитеся? Не боїтеся, що така справа зашкодить вашій репутації?

Ніяк. Не боюсь.

Зараз вже є гурти, про які ви знаєте, що вони будуть наступні на подання позову, якщо вам вдасться виграти справу? 

Наразі про інші порушення мого патенту мені не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позов на гурт "Антитіла": "допомога" волинського викладача і крапка суду

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024