Поділитись:

Керівників волинських громад просять "здавати" недобросовісних підприємців

Четвер, 21 лютого 2019, 09:34
Керівників волинських громад просять «здавати» недобросовісних підприємців

Всі господарюючі суб’єкти, які здійснюють підприємницьку діяльність на території громади, повинні працювати легально, сплачуючи податки та піклуючись про інтереси громади.

На цьому моменті в ході зустрічі з головами ОТГ наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

«В питанні залучення коштів до бюджету фахівці ДФС завжди будуть вашими партнерами. Зважаючи на власні повноваження, ми можемо вийти на перевірку бізнесмена-порушника лише за наявності інформації ззовні про потенційні зловживання. Але запевняю Вас, що маючи інформацію від голови територіальної громади про можливі зловживання у сфері оподаткування, наприклад при реалізації підакцизної продукції, або ж про порушення прав найманих працівників, ми якісно опрацюємо подані нам матеріали, вийдемо на перевірку, за наявності підстав - застосуємо заходи фіскального впливу», – наголосила Світлана Савчук.

Під час спілкування з представниками об’єднаних територіальних громад керівник волинських фіскалів запропонувала напрацювати дієвий механізм обміну інформацією між керівниками ОТГ про проблеми, які виникають при наповненні бюджетів та акцентувала увагу на важливості дотримання норм закону суб’єктами господарювання, котрі реалізують підакцизну продукцію.

«Саме інформація від органів місцевої влади вже цього року дозволила нам в межах закону вжити заходи для припинення діяльності двох нелегальних АЗС на території області. Така ж інформація про «тіньовий» збут горілчаного сурогату може слугувати підставою для контрольно-перевірочних заходів. Як відомо, легальна реалізація підакцизної продукції щомісяця додає громадам вагомі надходження», – зазначила Світлана Савчук.

Довідково:

у січні 2019 року місцеві бюджети Волині отримали 10,8 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, а за підсумками 2018 року – 117,7 мільйона гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024