Поділитись:

Волинянин фотографував диких гусей і знайшов снаряд

Четвер, 21 лютого 2019, 06:33

На Волині сапери знешкодили 10 вибухонебезпечних предметів.

Про це інформує ДСНС України у Волинській області, – каже ВолиньPost.

Впродовж 18-19 лютого піротехніки вилучили та знешкодили боєприпаси минулої війни, знайдені волинянами у лісових масивах Володимир-Волинського, Турійського, Ківерцівського, Маневицького районів.

Так, 18 лютого староста Гайківської сільської ради Володимир-Волинського району фотографував гусей, які вже прилетіли з теплих країв. По дорозі додому в лісосмузі він помітив заіржавілий підозрілий предмет. Довго не роздумуючи, чоловік зателефонував на «101» та повідомив про небезпечну знахідку рятувальників. Сапери ДСНС ідентифікували її як один артилерійський снаряд калібру 122 мм.

У лісі поблизу села Туровичі, що у Турійському районі, чорні археологи знайшли застарі вибухонебезпечні предмети та повідомили про це Служби порятунку. Сапери, вилучили та знешкодили сім 76-міліметрових артилерійських снарядів часів Другої Світової війни.

19 лютого ще два артснаряди 152 та 76 міліметрів, знайдені поблизу лісосмуг у селах Тростянець Ківерцівського та Годомичах Маневицького районів, сапери ДСНС знищили у встановленому порядку в спеціально відведеному для цього місці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали випробування найпотужнішої гармати "ПІОН" (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів