Поділитись:

В Україні з'являться парковки на дахах

Середа, 20 лютого 2019, 17:55
В Україні з'являться парковки на дахах

Фото ілюстративне

В Україні можуть з’явитися парковки на експлуатованих дахах ТРЦ та інших громадських будівель.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У проекті нових змін до ДБН щодо автостоянок пропонується дозволити розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Виняток становлять соціальні заклади – дитячі садки, школи та корпуси закладів охорони здоров’я з палатами.

«Нестача паркомісць, особливо у великих містах, – це одвічна проблема. І не тільки для України, а й для багатьох інших країн Європи та світу. Для її вирішення будують багатоповерхові та підземні паркінги, проектують автоматизовані та перехоплюючі стоянки, але все одно машино-місць не завжди вистачає. І для організації всіх цих парковок, звичайно, потрібно відповідне вільне місце, яке з кожним разом знайти стає все складніше. Виходом із цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будинків», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що йдеться саме про експлуатовані покрівлі громадських будинків, тобто такі, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях.

«Сучасний світ не здивуєш проектами, на покрівлі яких розміщується великий паркінг, спортивний майданчик, парк чи навіть окреме місто посеред мегаполісу. І ми теж маємо йти в ногу із часом. Проектами таких ТРЦ чи інших громадських закладів обов’язково повинно передбачатися виконання всіх необхідних вимог і урахування додаткових навантажень від авто, щоб це було безпечно. У таких випадках це може бути, проте ніяк не означає, що відповідні парковки будуть проектуватися на кожній громадській будівлі», – відзначив Лев Парцхаладзе.

Він навів у приклад парковку на покрівлі торговельного центру Galeria Krakowska у польському Кракові, автостоянки торговельних центрів в Італії, Франції та інших країнах Європи та світу.

Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ “КиївЗНДІЕП”, вже затверджені та вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Довідково:

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про паркування: скільки автівок евакуювали у Луцьку за 4 місяці

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
30 березня 2024
19 березня 2024
24 лютого 2024
11:02
08 лютого 2024
27 січня 2024
29 грудня 2023
14 грудня 2023
16:42
12 жовтня 2023
02 липня 2023