Поділитись:

"Дорвалися": у Ковелі учні зламали сайт школи й опублікували матюки

Середа, 20 лютого 2019, 10:50

Фото ілюстративне

Ковельські школярі зламали сайт навчального закладу й опублікували там нецензурщину.

Про це повідомляє "Район.Ковель".

Двоє неповнолітніх здійснили несанкціоноване втручання в офіційний сайт Ковельської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12, виклали там фотознімки, які не стосуються діяльності навчального закладу, внесли зміни до написів та посилань нецензурного змісту.

За даним фактом Ковельський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 КК України (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж).

Юних хакерів знайшли того ж дня. Хлопці в присутності своїх матерів добровільно надали поліцейським для огляду та вилучення належні їм смартфони Prestigio та Nomi i5030, системний блок із надписом «HARRY», ноутбук Asus, з яких вони здійснювали вхід на офіційний сайт школи та поширювали фотознімки і нецензурні дописи.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду на вказані речові докази накладено арешт.

Санкція частини 1 статті 361 Кримінального кодексу України передбачає покарання штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канікули: коли навесні відпочиватимуть українські школярі

Надрукувати
мітки:
коментарів