На Волині бізнесмени-спрощенці сплатили майже 55 мільйонів гривень податку

Середа, 20 лютого 2019, 14:32

На Волині у січні до місцевих бюджетів сплатили майже 55 мільйонів гривень єдиного податку.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Представники бізнесу Волині, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, у січні 2019 року сплатили до місцевих бюджетів 54,8 мільйона гривень єдиного податку. Це на 18 відсотків більше, ніж в січні минулого року.

Аналіз надходжень єдиного податку свідчить про ріст його сплати усіма категоріями платників.

«Підприємці-спрощенці належать до найбільш дисциплінованих платників та виконують свої фінансові зобов’язання перед бюджетом своєчасно. В зв’язку з підвищенням соціальних стандартів та завдяки належному податковому супроводу представників малого підприємництва ми прогнозуємо позитивну динаміку надходжень єдиного податку і надалі. Безумовно, що підстава для прогнозу – економічні процеси, які теж демонструють динаміку зростання», – наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, в ГУ ДФС у Волинській області сподіваються на активну позицію керівників органів місцевої влади в питання легалізації підприємницької діяльності.

«Наразі досяжний результат у напрямку детінізації економіки – створення рівних конкурентних умов для всіх суб’єктів господарювання, котрі працюють, дбаючи про інтереси громади і країни. Легальне підприємництво – це кошти у вигляді сплачених податків до бюджету, що можуть бути використані для вирішення актуальних питань життєдіяльності громад. Тому кожен лідер територіальної громади повинен вживати всіх заходів для того, щоб бізнес працював легально», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: 

У січні 2019 року місцеві бюджети Волині отримали 4,6 мільйона гривень єдиного податку від юридичних осіб, 35,4 мільйона гривень єдиного податку від спрощенців-фізичних осіб і 14,8 мільйона гривень від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині за місяць спрямували на армію понад 20 мільйонв гривень