Поділитись:

У Луцьку всіх футбольних фанів хочуть об’єднати в одну організацію (відео)

Середа, 20 лютого 2019, 14:00
У Луцьку всіх футбольних фанів хочуть об’єднати в одну організацію (відео)

Футбольний фан-проект, який би об'єднав усіх небайдужих до цього виду спорту планують створити на Волині.

У межах цієї ініціативи у Луцьку відбувався Міжнародний семінар. Щоби поділитися досвідом створення фан-проектів, приїхали представники з Німеччини та кількох регіонів України, – йдеться у сюжеті 12 каналу. 

"Йдеться про майбутню організацію в Луцьку фан-проекту «Луцьк», який буде допомагати, координувати, але ні в якому випадку не очолювати чи керувати кимось. В сенсі допомоги і в сенсі збільшення і відвідуваності і футбольних матчів, і взагалі співпраці різних структур, які вже сьогодні у Луцьку виникли", – розповів співорганізатор «Фан-проект Луцьк» Юрій Конкевич.

Юрій Конкевич додає: фан-проект має бути інформаційний, освітній і часто неформальний. У Німеччині таких організацій є близько сімдесяти. В Україні – поки лише дві. Одну з них у місті Синельниково Дніпропетровської області кілька місяців тому заснував Андрій Криган. Він каже, головне зараз – залучити до футбольної культури молодь. 

"Воно направлене на те, щоб молоді люди могли збиратися. Місце, де вони будуть почувати себе в комфорті. Там, де вони можуть себе реалізувати", – зазначив Андрій Криган. 

Однак ініціативу створити футбольний фан-проект у рідному місті Андрій Криган запозичив у німця Петера ЛІзеганга, який і допомагає розробляти подібні рухи в інших країнах. 

"Головна мета організації – показати найкращі зразки футбольної фан-культури у Німеччині для трьох країн України, Білорусі та Росії. Також спробувати допомогти в цих трьох країнах створити подібні фан-проекти, які допомагають вболівальникам бути учасниками фан-сцени та інтегрувати їх у відкрите суспільство", – зазначив Петер Лізеганг. 

Серед учасників семінару і волинянин Микола Озюк. Він засновник і голова Асоціації дворового футболу.

"Мені надзвичайно приємно, що це дійсно відбувається. Як керівнику ліги АДФВ – це нові знайомства, нові можливості розвитку самої організації. Ну і, звісно, це обмін досвідом", – зазначив він. 

Одним з векторів діяльності організації буде й інформаційна підтримка незалежних футбольних організацій та лобіювання їхніх інтересів в органах влади. 

 

У Луцьку всіх футбольних фанів хочуть об’єднати в одну організацію (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів