Поділитись:

Як освітлять дорогу "Львів-Радехів-Луцьк" (оновлено)

Четвер, 28 квітня 2016, 09:53
Як освітлять дорогу

Поки тривають ремонтні роботи на дорозі Н-17 "Львів-Радехів-Луцьк", в області вже працюють над вибором світильників для освітлення цієї траси в населених пунктах.

Зокрема відбулося інспектування ліхтарів, представлених різними постачальниками, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

У проекті інфраструктури дороги передбачено освітлення за допомогою світлодіодних світильників (так зване LED освітлення), але тут варто відзначити, що до освітлення доріг є відповідні вимоги та норми, які, власне, і перевіряли днями.

Як освітлять дорогу

Однією із найважливіших вимог є рівень освітленості дороги, що дає той чи інший світильник, адже мінімально допустимою є освітленість у 20 люксів (люкс – одиниця вимірювання освітленості, використовується щодо світла, яке падає на поверхню, люкс = лм/м2). Відповідно, за допомогою приладу для вимірювання люксометра перевірено кожен запропонований світильник. Останніх було чимало, до того ж – різного типу.

Як освітлять дорогу

Як освітлять дорогу

При виборі також враховуваимуть споживання світильником електроенергії, яке згодом теж виміряють. Тому варто зазначити, що LED освітлення, в порівнянні з теперішніми джерелами світла, є значно економічнішим. Для прикладу, сьогодні зазвичай на дорогах для освітлення встановлені лампи розжарювання, одна з яких використовує в середньому 250 В, тоді як світлодіодний світильник використовує 100-120 В.

Як освітлять дорогу

Як освітлять дорогу

Усю інформацію зафіксували, тож залишилось тільки проаналізувати і вибрати оптимальний варіант. Освітлювальний експеримент відбувався неподалік обласного центру: у с. Струмівка та Піддубці. Якщо світильники виправдають сподівання, то саме такі встановлять згодом на відремонтованій трасі від Луцька до Львова.

Як освітлять дорогу

Як освітлять дорогу

Як освітлять дорогу

Надрукувати
мітки:
коментарів