Поділитись:

Наталія Бунда пояснила, з яких коштів ремонтують Вересневе

Четвер, 28 квітня 2016, 08:17
Наталія Бунда пояснила, з яких коштів ремонтують Вересневе

Депутат Луцькради Наталія Бунда назвала наклепом звиувачення депутата від фракції "УКРОП" Бориса Смаля в тому, що мікрорайон Вересневе фінансується із залишкових коштів бюджету.

Серед жителів Вересневого розповсюджується листівка за підписом депутата Луцької міської ради від політичної партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Бориса Смаля, яка містить неправдиву інформацію та вводить в оману лучан. Про це розповіла депутат Наталія Бунда 27 квітня на сесії Луцькради.

"Хочу зазначити, що за попередні 5 років, коли я була депутатом Луцької міської ради VI скликання, обраним від одномандатного мажоритарного округу №1 (Вересневе), а міським головою – Микола Романюк, у мікрорайоні було виконано робіт на загальну суму більш як 22 мільйони гривень", - зазначила Наталія Бунда.

Вона додала, що за ці кошти було проведено капітальні та поточні ремонти доріг вулиць мікрорайону. Також було встановлено зовнішнє освітлення, та реконструйовано мережі зовнішнього освітлення вулиць Полонківська, Довженка, Польова, Корольова. За ці ж кошти було здійснено капітальний ремонт Будинку культури мікрорайону Вересневе на загальну суму 1 мільйон 13 тисяч гривень. А також проведено ряд ремонтних робіт ДНЗ № 8 та ЗОШ № 16.

До того ж розпочали роботи із будівництва мереж водовідведення в мікрорайоні, на що витратили впродовж 2015 року близько 16 мільйонів гривень.

Також, відповідно до програми, вже побудували мережі водовідведення на вулицях: Ольжича, Трудова, Покальчуків на суму 152 тисячі гривень.

"Борис Смаль, проживаючи у цьому мікрорайоні, жодного разу не звернувся до мене як до депутата щодо вирішення проблем мікрорайону Вересневе. Очевидно, тоді не "боліло". Тепер же, ставши депутатом сам і прагнучи показати жителям виборчого округу бурхливу діяльність, Смаль присвоює собі чужі заслуги", - зауважила Наталія Бунда.

Вона додала, що депутат Смаль у своїй листівці зазначає, що "проектно-кошторисна документація на відновлення освітлення не розроблена". А це, за словами Бунди, свідомий обман жителів, оскільки ПКД перебуває на завершальній стадії розробки, і у травні вже будуть проводитись роботи із реконструкції зовнішнього освітлення.

Натомість Борис Смаль зауважив, що говорив з начальником департаменту ЖКГ та мером міста, які підтвердили йому, що проектно-кошторисна документація не розробляється.

"Я дійсно вважаю, що фінансування відбуваються за залишковим принципом, але я не хотів якимось чином принизити Бунду. Просто я говорив з Кубіцьким і Романюком, які підтвердили, що проектна документація не розробляєтьється", - сказав Борис Смаль.

Він також додав, що закликав жителів мікрорайону створити орган самоорганізації, який буде додатковим засобом впливу на розвиток Вересневого.

Наталія Бунда попросила Бориса Смаля "не піаритись пустобалачками та не займатися популізмом".

.

Надрукувати
мітки:
коментарів