Поділитись:

Луцькрада не продовжила забудовнику оренду ділянки в Старому місті

Середа, 27 квітня 2016, 21:18

Депутати не проголосували за продовження оренди ділянки, не дивлячись на переконання проектанта, що доступ до історичного підземелля на Кафедральній ,13 не буде обмежений.

ТзОВ "Луцькміськбуд" звернувся у міськраду з вимогою надати їм в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральна, 13. Про це йшлося 27 квітня під час сесії луцької міської ради.

Проектант Віктор Семенюк розповів, що проект на забудову ділянки на Кафедральній, 13 був розроблений ще у 2009 році. Тоді там була інша процедура, ніж тепер.

"Хотілося б продовжити забудову ділянки, відповідно до того проекту. Тим більше, що документацію здавали в Міністерство культури і отримали відповідні дозволи", - сказав Віктор Семенюк.

Також він додав, що буде забезпечено доступ всіх громадян до історичного підземелля в межах фундаментів, які існують. Він запевнив, що в них є всі вихідні дані для забудови земельної ділянки: там буде двоповерховий офісний центр.

"Ви хочете зберегти підземелля шляхом будівництва офісного центру?", - спитав депутат Ігор Поліщук.

Депутат Павло Данильчук запропонував відкласти це питання і вивчити, адже й підземелля належним чином не законсервоване.

Депутат Луцькради Євген Ткачук навпаки попросив не ставити "палки в колеса" забудовнику,

Його підтримав начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк.

"Однозначно треба будувати. Ну скільки ще можна вивчати це питання?", - спитав Леонід Герасимюк.

Проектант запевнив, що підвал буде в розпорядженні історико-культурного заповідника.

Однак рішення не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів